Ελλάδα

Καμπαγιάννης δίκη Χρυσής Αυγής: «Η εισαγγελέας αισθάνθηκε υποχρεωμένη να απολογηθεί προς την υπεράσπιση»

Καμπαγιάννης δίκη Χρυσής Αυγής: «Η εισαγγελέας αισθάνθηκε υποχρεωμένη να απολογηθεί προς την υπεράσπιση»
Καμπαγιάννης δίκη Χρυσής Αυγής: Ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης σχολίασε τη σημερινή τοποθέτηση της εισαγγελέα που έχει προκαλέσει σάλο.

Η σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε με την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου να… απολογείται προς τους συνηγόρους υπεράσπισης όσον αφορά την πρότασή της για τα ελαφρυντικά. Η στάση της προκάλεσε σάλο. Ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη, Θανάσης Καμπαγιάννης σχολίασε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση στο MEGA και στην εκπομπή Live News.

Ο κ. Καμπαγιάννης ανέφερε ότι «η πρόταση της εισαγγελέως ήταν έξω από την αποδεικτική διαδικασία. Συσκότισε το αποδεικτικό υλικό και σε σημεία το διαστρέβλωσε». «Σήμερα αισθάνθηκε υποχρεωμένη να απολογηθεί προς την υπεράσπιση μιας και δεν πρότεινε ελαφρυντικά εφόσον πλέον υπάρχει η πραγματικότητα της δικαστικής απόφασης. Κάτι που δεν συνηθίζεται στα ποινικά ακροατήρια. Θεωρούμε ότι είναι ένα στίγμα στην εισαγγελία αυτή της χώρας», πρόσθεσε ο δικηγόρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όταν ρωτήθηκε για την τελική απόφαση, ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής τόνισε ότι ίσως την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη ολοκληρωθεί η διαδικασία και κλείνοντας σημείωσε πως «θα έχουμε μια εικόνα (επί των ποινών) με την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά. Αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους επτά διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης, το πλαίσιο της ποινής από 5-15 έτη κάθειρξης πηγαίνει στα 2- 8».

Δείτε σε βίντεο την τοποθέτηση του Θανάση Καμπαγιάννη

Τι είχε πει το πρωί η Αδαμαντία Οικονόμου

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για τη διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πιστή στην πρόταση μου, στην οποία προέβην κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου. Ένας εισαγγελέας, ανεξάρτητα της προτάσής του, οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση», δήλωσε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου σε απολογητικό τόνο προς τους συνηγόρους υπεράσπισης των καταδικασμένων χρυσαυγιτών.

Να σημειώσουμε ότι η διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments