Ελλάδα

Κορωνοϊός Ιωάννινα: Κρούσμα στη δομή προσφύγων και μεταναστών

Κορωνοϊός Ιωάννινα: Κρούσμα στη δομή προσφύγων και μεταναστών
Κορωνοϊός Ιωάννινα: Θετικός στον Sars-Cov-2 εντοπίστηκε ένας 11χρονος στο κέντρο προσφύγων και μεταναστών Κατσικά Ιωαννίνων. Είχε μεταφερθεί εκεί από τη Λέσβο.

Ένα 11χρονο παιδί βρέθηκε θετικό σε τεστ κορωνοϊού στο κέντρο προσφύγων και μεταναστών του Κατσικά Ιωαννίνων. Είχε μεταφερθεί εκεί από τη Λέσβο.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρίσκεται σε απομόνωση στον χώρο της δομής και παρακολουθείται από ιατρικό προσωπικό του ΕΟΔΥ. Σημειώνεται, πως η δομή βρίσκονταν ήδη σε προληπτική καραντίνα από μετά τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για το Δήμο Ιωαννιτών.

Αυτό σημαίνει πως οι διαμένοντες επιτρέπεται να κυκλοφορούν αυστηρά μέχρι τότε στην περίμετρο που ορίζεται από την Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της. Παράλληλα, απαγορεύεται η είσοδος στη δομή φιλοξενίας τρίτων προσώπων με εξαίρεση τον διοικητή της, των φορέων υποστήριξης διοικητικής διαχείρισης, των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών, των εργαζομένων στην Πολιτική Προστασία και στον ΕΟΔΥ.

Στην περίμετρο εγκαθίστανται υγειονομικές μονάδες που θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων βρίσκεται, από το βράδυ της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου, όλη η Περιφεριακή Ενότητα Ιωαννίνων λόγω αυξημένων αριθμών κρουσμάτων. Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης, αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες και καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Συγκεκριμένα:

Μετά από έκτακτη σύσκεψη, το απόγευμα της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στις Π.Ε Ιωαννίνων και , με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του  για τον νέο κορωνοϊό και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρες τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Κοζάνης:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments