Ελλάδα

Μπαχαρικά «Ήλιος»: Σε καραντίνα η επιχείρηση μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού

Μπαχαρικά «Ήλιος»: Σε καραντίνα η επιχείρηση μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού
Μπαχαρικά «Ήλιος»: Συναγερμός έχει σημάνει στην εταιρεία μπαχαρικών «Ήλιος» μετά τον εντοπισμό 13 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Έντονη είναι η ανησυχία των αρχών, καθώς εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε εταιρεία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εταιρεία μπαχαρικών «Ήλιος», όπως 13 υπάλληλοι του τμήματος παραγωγής είναι νοσούντες στον Sars-Cov-2. Η εταιρεία έχει αναστείλει τη λειτουργία της από την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, με τα 50 άτομα του τμήματος να βρίσκονται στα σπίτια τους σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώτος υπάλληλος που νόσησε έχει εντοπιστεί. Παρουσίασε κάποια από τα συμπτώματα του ιού, υποβλήθηκε σε τεστ και αυτό βγήκε θετικό.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η ιδιοκτησία της εταιρείας, η οποία ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Η «Ήλιος», στο στάδιο της ιχνηλάτησης, έκανε μόνη της τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό του τμήματος παραγωγής, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν θετικά. Πρόκειται για 12 άτομα που είχαν επαφές με τον υπάλληλο, που ήταν ο πρώτος θετικός.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, έκανε λόγο για  436 νοσούντες εκ των οποίων οι 17 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους 21.381 και οι νεκροί ανήλθαν στους 430. Το αρνητικό ρεκόρ της Περιφερειακής Ενότητας με τις περισσότερες μολύνσεις συνεχίζει να κρατά η Αττική, με το Λεκανοπέδιο να καταγράφει για ακόμη μια μέρα τριψήφια κρούσματα. Ιδιαίτερα, κατά το τελευταίο 24ωρο δηλώθηκαν 219. Ακολουθεί η  με 33.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Ανακοινώνουμε 436 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 65 συνδέονται με γνωστές συρροές και 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21.381, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

  • 3.170 (14.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 8.727 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 25 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 236 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 430 θανάτους συνολικά στη χώρα. 160 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments