Ελλάδα

Χρυσή Αυγή Θεσσαλία: «Να αποκλειστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο» ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Χρυσή Αυγή Θεσσαλία: «Να αποκλειστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο» ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση
Χρυσή Αυγή Θεσσαλία: Μετά την απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε τη ναζιστική οργάνωση ως εγκληματική, η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά τον αποκλεισμό της από το Περιφερειακό Συμβούλιο της περιοχής.

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας έστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση (παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ) έτσι ώστε να αποπεμφθεί η σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής Μαρία Μπίλλη, καθώς και κάθε άλλος εκπρόσωπος της ναζιστικής παράταξης που στηρίζεται από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Στην επιστολή τους τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, ανάμεσα σε άλλα, τονίζουν ότι: «Με βάση πλέον και την επίσημη καταδίκη από το δικαστήριο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και της ηγεσίας της για την συμμετοχή και διεύθυνσή της, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ζητάμε από τον Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, να κινηθείτε άμεσα, ώστε να μην προσκαλείται, να αποκλειστεί και να μην εκπροσωπείται με κανένα τρόπο πλέον στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, σε επιτροπές του, να μην προσκαλείτε σε καμία εκδήλωση της περιφέρειας, η σημερινή σύμβουλος και κάθε αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού της «Ελληνικής Αυγής», που υποστηρίχτηκε από την ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επίσης ζητάμε στην πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, να ληφθεί πολιτική απόφαση του οργάνου για την αποπομπή και αποκλεισμό απ’ αυτό, της σημερινής και κάθε άλλου εκπροσώπου του συνδυασμού της «Ελληνικής Αυγής» Θεσσαλίας από το περιφερειακό συμβούλιο, τις επιτροπές του και κάθε δραστηριότητα του».

Να σημειώσουμε ότι στις 7 Οκτωβρίου, ημέρα της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σφραγίστηκαν τα γραφεία της αντίστοιχης παράταξης στον Δήμο Αθηναίων. Δόθηκε εντολή από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη να κλείσει ο χώρος που είχε δοθεί στη ναζιστική παράταξη και να ανακληθούν οι τέσσερις υπάλληλοι που είχαν διοριστεί εκεί. Τα γραφεία βρίσκονται στον δεύτερο όροφο κτιρίου επί της συμβολής των οδών Βεραντζέρου και Κοτοπούλη και είχαν διατεθεί από τις προηγούμενες τετραετίες στην παράταξη με επικεφαλής τον καταδικασμένο (πρώην χρυσαυγίτη, νυν ιδρυτή των Ελλήνων ΓΤΠ) Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το νομικό τμήμα του Δήμου Αθηναίων εστάλη εξώδικο προς όλα τα μέλη της «Ελληνικής Αυγής» να αδειάσουν το γραφείο. Επίσης, από τον Δήμο Αθηναίων εστάλη ερώτημα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με θέμα τη διερεύνηση του ενδεχόμενου περαιτέρω νομικών ενεργειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments