Ελλάδα

Διόδια: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του ενιαίου πομποδέκτη για τους αυτοκινητοδρόμους

Διόδια: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του ενιαίου πομποδέκτη για τους αυτοκινητοδρόμους
Διόδια: Στις 4 Νοεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα ο ενιαίος πομποδέκτης για όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας.

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν και μοναδικό πομποδέκτη κατά τη διέλευσή του από όλους τους αυτοκινητοδρόμους: Αττική Οδό, Νέα Οδό, Κεντρική Οδό, Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, Εγνατία Οδό, Γέφυρα, Ολυμπία Οδό και Μορέα.

Την ανακοίνωση έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης. Ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού γίνονται τεχνικές δοκιμές και έχουν ξεπεραστεί όλες οι μικρές τεχνικές δυσκολίες.

«Η διαλειτουργικότητα των αυτοκινητοδρόμων, δηλαδή η δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες να διέρχονται σε όλους τούς αυτοκινητοδρόμους της χώρας με ένα ενιαίο πομποδέκτη, το ενιαίο e-pass, ήταν κάτι που από την πρώτη στιγμή το βάλαμε στις προτεραιότητές μας, αφού έπρεπε να επιτέλους να γίνει και στην Ελλάδα, αυτό που σε άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητο, να μη χρειάζεται, δηλαδή ο οδηγός να αλλάζει 3-4 πομποδέκτες για την ίδια διαδρομή» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και πρόσθεσε: «Έτσι, ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών που κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους και αφορούσε στη διευκόλυνσή τους και τη μείωση καθυστερήσεων, αντιμετωπίζεται οριστικά από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών».

Υπενθυμίζεται ότι από το Σεπτέμβριο είναι διαθέσιμη σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού καθώς και στην υποθαλάσσια Σήραγγα Ακτίου Πρέβεζας, η υπηρεσία EgnatiaPass που επιτρέπει αυτόματη πληρωμή και απρόσκοπτη διέλευση από τα διόδια και ήδη περίπου 10.000 κάνουν χρήση της. «Το νούμερο είναι πολύ μεγάλο, γεγονός που δείχνει ότι είναι μια υπηρεσία που ο κόσμος την αγκαλιάζει και τη χρειάζεται», δήλωσε στον Τύπο Θεσσαλονίκης ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας, Κωνσταντίνος Κουτσούκος.

Παράλληλα επεσήμανε ότι το πλεονέκτημα είναι ότι με το EgnatiaPass η διέλευση από τα διόδια είναι απρόσκοπτη, δηλαδή οι οδηγοί περνάνε χωρίς να σταματήσουν στον εισπράκτορα για να πληρώσουν είτε με μετρητά είτε με κάρτα. Τοποθετώντας τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη -που λαμβάνουν δωρεάν- στο παρμπρίζ του οχήματός τους γίνεται αυτόματα η χρέωση καθώς ο εξοπλισμός που υπάρχει τοποθετημένος τα διόδια, «διαβάζει» τον πομποδέκτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments