Ελλάδα

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Σάββατο 10/10/2020

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Σάββατο 10/10/2020
Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν είναι 306.

Σταθερά τριψήφιος παραμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρας μας, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 306 κρούσματα εκ των οποίων τα 30 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους 22078 και οι νεκροί ανήλθαν στους 436. Τα παραπάνω στοιχεία μπορείτε να τα δείτε και στο infographic που ακολουθεί:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 306 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 57 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22078, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες. 3245 (14.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9002 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 100 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 29 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 238 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 436 θανάτους συνολικά στη χώρα. 161 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σχετικά χαμηλά με ήπιες αυξομειώσεις η επιδημία στην Ελλάδα

Η επιδημία στη χώρα μας διατηρείται σε επίπεδα σχετικά χαμηλά με ήπιες αυξομειώσεις, χάρη στη συνολική προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι μας, τόνισε ο επίκουρος καθηγητής της ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Στην Ελλάδα ο αριθμός των διαγνώσεων εξακολουθεί να παρουσιάζει ήπιες αυξητικές τάσεις ξεπερνώντας τους 400 ανά ημέρα, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι στους 100 αυξάνοντας και την πίεση στο σύστημα υγείας, είπε ο καθηγητής. Προσέθεσε επίσης, ότι ο αριθμός των ασθενών που καταλήγει εξακολουθεί να κυμαίνεται γύρω στο 5 με τάση σταθεροποίησης του μέσου όρου 5 με 6.

Ενδείξεις σταθεροποίησης στην Αττική

Το μερίδιο της Αττικής στις διαγνώσεις παραμένει σε υψηλά επίπεδα, τόνισε ο κος Μαγιορκίνης αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης, αν και συμπλήρωσε ότι θα χρειαστεί μία εβδομάδα για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο καθηγητής στην τήρηση των μέτρων προστασίας και επανέλαβε ότι ο πυρήνας της στρατηγικής αντιμετώπισης παραμένει η κοινωνική απόσταση, η χρήση μάσκας και η υγιεινή των χεριών.

Για αυτό κάλεσε τους πολίτες να προστατεύσουν τους γύρω τους, φορώντας τις μάσκες σωστά και με προσήλωση και να εντείνουν την προσπάθεια τήρησης των μέτρων προστασίας διότι, όπως είπε, «η επιδημία μπορεί να μπει σε επιθετική φάση, που βλέπουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Απαντώντας για τη συγκέντρωση στο Εφετείο, είπε ότι έχει την δυναμική να κάνει ένα γεγονός υπερμετάδοσης της νόσου COVID-19. «Απευχόμαστε αυτό το σενάριο, αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε κιόλας. Θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments