Video

Το λάθος που κάνουμε πολλοί και μπορεί να καταστρέψει το αυτοκίνητο

Το λάθος που κάνουμε πολλοί και μπορεί να καταστρέψει το αυτοκίνητο
Λάθη οδηγού: Εκτός από την απαραίτητη συντήρηση του αμαξιού υπάρχουν και μερικά σφάλματα που κάνουν πολλοί οδηγοί χωρίς να το ξέρουν.

Μπορεί το μυαλό πολλών να πήγε στην σωστή συντήρηση του αμαξιού, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο λάθος είναι πολύ… κοινό και σίγουρα δεν πηγαίνει ο νους σας πως μπορείτε να βλάψετε το αυτοκίνητό σας.

Αναφερόμαστε στα κλειδιά που μπαίνουν στην μίζα του αμαξιού και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, τα μπρελόκ που έχουν «πάνω» πολλά κλειδιά και άλλα αξεσουάρ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνει το βάρος στην μίζα και σε συνδυασμό με τις αναταράξεις από την οδήγηση να δημιουργείται φθορά στα γρανάζια του μύλου και σταδιακά σε βλάβη του διακόπτη.

Δείτε το βίντεο:

Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξετε στο αυτοκίνητο είναι και η ταχύτητα

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως σημασία έχει η χρήση και όχι το μέσο, ωστόσο υπάρχει μια σημαντική διαφόρα. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τα αυτοκίνητα για τα πρόστιμα που συλλέγουν σωρηδόν οι οδηγοί σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί παγκοσμίως ότι οι τελευταίοι μήνες λόγω της καραντίνας που επέβαλε η πανδημία της Covid-19 ήταν βούτυρο στο ψωμί όσων αρέσκονται στις υπερβολικές (και απαγορευμένες) ταχύτητες. Ίσως, αυτό να λειτουργούσε ως το μοναδικό μέτρο εκτόνωσης της κλεισούρας.

Μήπως όμως, τελικά, υπάρχουν κάποια μοτίβα που δείχνουν ότι κάποια αυτοκίνητα είναι πιο επίφοβα από τα άλλα για να σου κόψουν κλήση; Μία πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα έρευνα της αμερικανικής ασφαλιστικής Insurify εταιρείας όσων αφορά τις οδηγικές συνήθειες στις Η.Π.Α κατέληξε σε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

  • To 10,54% των οδηγών έχουν τουλάχιστον μία κλήση για υπερβολική ταχύτητα στο βιογραφικό τους.
  • Η Dodge εμφανίζεται με τέσσερα διαφορετικά μοντέλα στον πίνακα των αυτοκινήτων με τις περισσότερες κλήσεις
  • Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγουν πιο φτηνά μοντέλα είναι πολύ πιο πιθανό να εμφανιστούν στις λίστες με τις κλήσεις για όρια ταχύτητας – για αυτό και supercars όπως οι Ferrari και οι Lamborghini σπάνια εμφανίζονται στις λίστες
  • Τα sports cars παίρνουν πιο συχνά κλήσεις

Μήπως όλα αυτά είναι επικίνδυνες γενικεύσεις; Όχι, είναι απλά στατιστικά στοιχεία. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάς ότι, όπως γράφτηκε στην αρχή του κειμένου, πάντα φταίνε οι οδηγοί και ποτέ τα αυτοκίνητα.

Η λίστα

Φυσικά, συγκεκριμένοι οδηγοί επιλέγουν συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων έτσι ώστε να ακολουθήσουν τις αγαπημένες του βλαβερές συνήθειες – όπως, δηλαδή, το να μην τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δυσάρεστες πολλές φορές συνέπειες για όλου μας.

Ποιο μοντέλο κόβει πρώτο το νήμα σε αυτόν τον άτυπο διαγωνισμό; Το Subaru WRX με άπειρες νίκες στα Ράλι, φαίνεται ότι προκαλεί τους κατόχους τους να πατήσουν περισσότερο από όσο επιτρέπεται το γκάζι. Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει το γεγονός ότι στη λίστα για τις Η.Π.Α κυριαρχούν αμερικανικά και ιαπωνικά αυτοκίνητα με μοναδική ευρωπαϊκή παρουσία το Volkswagen GTI.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments