Πολιτική

Άδωνις από AUTO ATHINA: «Η Ελλάδα προχωρά μπροστά» – Το μήνυμα για ανάπτυξη και ασφαλή οδήγηση

Άδωνις από AUTO ATHINA: «Η Ελλάδα προχωρά μπροστά» – Το μήνυμα για ανάπτυξη και ασφαλή οδήγηση

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Άδωνις από AUTO ATHINA: «Η Ελλάδα προχωρά μπροστά» – Το μήνυμα για ανάπτυξη και ασφαλή οδήγηση

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στα εγκαίνια της μεγαλύτερης έκθεσης αυτοκινήτου που έχει διοργανωθεί ποτέ στην Ελλάδα: συνέδεσε τις μεγάλες εκθέσεις με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, έβαλε στο τραπέζι την ανανέωση του στόλου για ασφαλέστερη οδήγηση και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας: «Η Ελλάδα όπως πρέπει να είναι. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά».

Με ένα διπλό μήνυμα για ανάπτυξη και οδική ασφάλεια βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην AUTO ATHINA 2026, στο Metropolitan Expo, όπου πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη και εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη διοργάνωση, την οποία στην ανάρτησή του χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή έκθεση αυτοκινήτου στην Ευρώπη».

«Πριν λίγο στο Metropolitan Expo εγκαινιάσαμε μαζί με τον Κωστή Χατζηδάκη τη μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή έκθεση αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Με κάλεσε ο Τάκης Τρακουσέλλης και πραγματικά την ευχαριστήθηκα. Όσοι αγαπάτε τα αυτοκίνητα να πάτε οπωσδήποτε. Μιλάμε για όλες τις εταιρείες, ευρωπαϊκές και κινεζικές. Χαμός!», έγραψε.

Η AUTO ATHINA 2026 είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, με αριθμό-ρεκόρ 52 μαρκών, δεκάδες νέα μοντέλα και πρεμιέρες, ορισμένες από τις οποίες έχουν πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.

«Η Ελλάδα όπως πρέπει να είναι – Η Ελλάδα προχωράει μπροστά»

Στο Metropolitan Expo ο υπουργός συνομίλησε με τον Τάκη Τρακουσέλλη, υπογραμμίζοντας ότι η φετινή διοργάνωση ξεπερνά σε μέγεθος κάθε προηγούμενη αντίστοιχη έκθεση στην Ελλάδα.

«Είμαστε εδώ με τον κύριο Τρακουσέλλη, τον πιο ειδικό για τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, στην ωραιότερη έκθεση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα για το αυτοκίνητο», ανέφερε.

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην εικόνα μιας μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης που συγκεντρώνει στην Αθήνα δεκάδες ευρωπαϊκές και κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Και έκλεισε το πρώτο μέρος της παρέμβασής του με μία χαρακτηριστική φράση:

«Η Ελλάδα όπως πρέπει να είναι. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά».

Από το χαρτοφυλάκιο Ανάπτυξης στο σήμερα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε όμως να δώσει και οικονομική διάσταση στην παρουσία του.

Υπενθύμισε τη θητεία του στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υποστήριξε ότι οι μεγάλες διεθνείς εκθέσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλείο οικονομικής δραστηριότητας, εξωστρέφειας και επενδύσεων.

«Είμαι εδώ και ως πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, γιατί πιστεύω ότι το να κάνουμε μεγάλες εκθέσεις αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα για την ελληνική οικονομία και τεράστιο αναπτυξιακό εργαλείο», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν αξιοποίησε όσο θα μπορούσε τον εκθεσιακό τουρισμό και τις μεγάλες διοργανώσεις.

«Για πολλά χρόνια η χώρα μας δεν είχε πολύ μεγάλη αξιοποίηση αυτού του εργαλείου. Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να παίρνει πραγματικά πολύ μεγάλη άνοδο. Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Η AUTO ATHINA δίνει φέτος στον συγκεκριμένο ισχυρισμό ένα χειροπιαστό σημείο αναφοράς: 52 αυτοκινητοβιομηχανίες στα Hall 3 και 4 του Metropolitan Expo, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

Η δεύτερη «ταυτότητα» του Άδωνι: Υγεία σημαίνει και ασφαλής οδήγηση

Από την οικονομία, ο υπουργός πέρασε στο σημερινό του χαρτοφυλάκιο.

Και συνέδεσε το αυτοκίνητο με ένα ζήτημα που βρίσκεται ευθέως στον χώρο της δημόσιας υγείας:

την οδική ασφάλεια.

«Ως υπουργός Υγείας της Ελλάδος θέλω να μιλήσω για την ασφαλή οδήγηση. Και η ασφαλής οδήγηση έχει να κάνει και με το καλό αυτοκίνητο», σημείωσε.

Το μήνυμα που έστειλε μαζί με τον Τάκη Τρακουσέλλη ήταν ότι η αυτοκίνηση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο ως κατανάλωση ή τεχνολογία, αλλά και ως θέμα πρόληψης.

«Μακάρι ο κόσμος να πάρει το μήνυμα, να οδηγεί με ασφάλεια και για το καλό της υγείας του», ανέφερε ο Τάκης Τρακουσέλλης.

Γεωργιάδης: Τα νεότερα αυτοκίνητα ενσωματώνουν περισσότερα συστήματα ασφάλειας

Ο υπουργός έβαλε παράλληλα στη συζήτηση το ζήτημα της ανανέωσης του στόλου των αυτοκινήτων.

Η θέση που διατύπωσε είναι ότι τα παλαιότερα οχήματα δεν διαθέτουν τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που ενσωματώνονται σταδιακά στα νεότερα μοντέλα.

Πράγματι, η εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει φέρει σε όλο και περισσότερα νέα οχήματα τεχνολογίες όπως αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, συστήματα ελέγχου κόπωσης και άλλες λειτουργίες υποβοήθησης του οδηγού.

Η ύπαρξη νεότερης τεχνολογίας, βέβαια, δεν υποκαθιστά την ασφαλή συμπεριφορά του οδηγού — αλλά αποτελεί έναν πρόσθετο παράγοντα πρόληψης.

Η αναφορά στα καύσιμα και το μήνυμα προς Χατζηδάκη

Με πιο ανάλαφρο τόνο, ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθύνθηκε και στον Κωστή Χατζηδάκη, συνδέοντας τη συζήτηση για τα αυτοκίνητα με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για το ενεργειακό κόστος.

«Αυτά τα μέτρα που σου είπα να πάρεις, ότι θα σου μείνουν λίγα λεφτά από τα καύσιμα και τα πετρέλαια, σκέψου και λίγο για τα αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν παρουσίασε συγκεκριμένο νέο μέτρο για την αγορά αυτοκινήτου. Η αναφορά είχε περισσότερο χαρακτήρα δημόσιας προτροπής προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Το μήνυμα όμως που επιχείρησε να περάσει ήταν ευρύτερο: μετά την αντιμετώπιση της τρέχουσας ενεργειακής πίεσης, η οικονομική πολιτική θα μπορούσε να ξαναστρέψει μεγαλύτερο μέρος της προσοχής της στην ανανέωση του στόλου και στη μετάβαση προς νεότερα και ασφαλέστερα οχήματα.

«Θα περάσει η κρίση – Να κοιτάξουμε ξανά το μέλλον με αισιοδοξία»

Εκεί ο υπουργός έδωσε και τον πιο πολιτικό τόνο της παρέμβασής του.

«Θα περάσει η κρίση επίσης μέσα σε κάποιο διάστημα και θα μπορούμε να κοιτάξουμε πάλι το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία», ανέφερε.

Και χρησιμοποίησε το μέγεθος της έκθεσης ως εικόνα αυτής της αισιοδοξίας.

«Ποιος το περίμενε ότι στην Αθήνα θα έχουμε τη μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα; Και μόνο αυτό είναι σημαντικό», σημείωσε.

52 μάρκες και δεκάδες πρεμιέρες στο Metropolitan Expo

Η AUTO ATHINA 2026 ανοίγει τις πύλες της στο κοινό από 3 έως 11 Οκτωβρίου.

Στα δύο μεγάλα Hall του Metropolitan Expo φιλοξενούνται 52 μάρκες, ευρωπαϊκές, ασιατικές και κινεζικές, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεκάδες νέες παρουσιάσεις και πανελλαδικές πρεμιέρες.

Στα επίσημα εγκαίνια, εκτός από τους Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος και εκπρόσωποι της αγοράς αυτοκινήτου.

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη, πάντως, το μήνυμα της επίσκεψης συμπυκνώθηκε σε τρεις λέξεις:

ανάπτυξη, ασφάλεια, αισιοδοξία.

Και στη φράση με την οποία επέλεξε να περιγράψει την εικόνα που αντίκρισε στο Metropolitan Expo:

«Η Ελλάδα όπως πρέπει να είναι. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά».

Πηγή: pagenews.gr

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο