Ελλάδα

Μαγιορκίνης ενημέρωση: Πιο δύσκολη η αντιμετώπιση του κορωνοϊού στα μεγάλα αστικά κέντρα

Μαγιορκίνης ενημέρωση: Πιο δύσκολη η αντιμετώπιση του κορωνοϊού στα μεγάλα αστικά κέντρα
Μαγιορκίνης ενημέρωση: Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος χρειάζεται επιμονή και υπομονή στην τήρηση των μέτρων, ιδίως στα αστικά κέντρα.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την πορεία της πανδημίας, ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στα ημερήσια κρούσματα και σχολίασε την παγκόσμια κατάσταση σε σχέση με τον ιό.

Στην Ελλάδα, ανέφερε, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σχετικά υψηλός, αλλά παρατηρούμε μια σταθεροποίηση στην Αττική, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι εδώ και μια βδομάδα υψηλός, καθώς και οι θάνατοι που είναι καθημερινά γύρω στους πέντε

Σύμφωνα με μελέτες το μέγεθος της πόλης ή του χωριού παίζει ρόλο για τον ρυθμό διάδοσης του ιού όπως και της αποτελεσματικότητας των μέτρων. Όσο μικρότερος είναι ο «χώρος» τόσο πιο εύκολο είναι να περιοριστεί η διάδοση. Χρειάζεται άρα επιμονή και υπομονή στην αντιμετώπιση του ιού στα αστικά κέντρα. Ακόμα πρόσθεσε την ανάγκη να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τις αποστάσεις προκειμένου να βοηθήσουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Δείτε live την ενημέρωση

Δείτε Live τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Gepostet von pagenews.gr am Dienstag, 13. Oktober 2020

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 408 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 58 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23060, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

3367 (14.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9364 (40.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 25 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 242 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 462 θανάτους συνολικά στη χώρα. 177 (38.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στα Γιάννενα συνεχίζονται τα Rapid Test

Μια έγκυος γυναίκα εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό στα Γιάννενα, ενώ βρίσκεται στις τελευταίες εβδομάδες της κύησης. Η γυναίκα εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα εισήχθη στη Μαιευτική Κλινική, σε απομονωμένο θάλαμο, καθώς όλα τα περιστατικά στη Μαιευτική αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει θετικά.

Η συγκεκριμένη έγκυος υπεβλήθη σε τεστ του οποίου το αποτέλεσμα ήταν θετικό και παραμένει στο θάλαμο για νοσηλεία, απομονωμένη, αλλά σε καλή κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κλινική δεν προχώρησε στη λήψη επιπλέον μέτρων καθώς τα υφιστάμενα μέτρα προστασίας κρίθηκαν επαρκή.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων για τον εντοπισμό κρουσμάτων της νόσου Covid- 19 στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, το τριήμερο Τετάρτη 14, Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 με πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την 6η ΥΠΕ και την 1η ΤΟΜΥ Ιωαννίνων θα διενεργηθούν εκτεταμένα διαγνωστικά τεστ με τη διαδικασία Rapid στον γενικό πληθυσμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments