Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Ποιος θα πάρει τη θέση του Τσάβι Ρόκα

Παναθηναϊκός: Ποιος θα πάρει τη θέση του Τσάβι Ρόκα
Παναθηναϊκός: Προς το παρόν κανείς δεν έχει «κλειδώσει» αλλά υπάρχουν μερικά ονόματα στη λίστα.

Λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση του Ντάνι Πογιάτος από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, η «πράσινη» ΠΑΕ γνωστοποίησε σήμερα Παρασκευή (16 Οκτωβρίου) και το «διαζύγιο» με τον μέχρι πρότινος τεχνικό διευθυντή, Τσάβι Ρόκα.

Όπως συνέβη και με την απόλυση του Πογιάτος την περασμένη Δευτέρα, έτσι και σήμερα το «διαζύγιο» στον Ρόκα γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ο οποίος πήγε στο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί και ανακοίνωσε προσωπικά στον ίδιο τον Ισπανό την απόφαση της διοίκησης.

Η ανακοίνωση του «τριφυλλιού» για τον Τσάβι Ρόκα έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον κ. Τσάβι Ρόκα, έως σήμερα τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Η διοίκηση της ΠΑΕ εύχεται στον απερχόμενο τεχνικό διευθυντή ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας του».

Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ

Έτσι, πλέον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού διευθυντή, δίνοντας προτεραιότητα στην αγορά της κεντρικής Ευρώπης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την καθημερινή αθλητική εφημερίδα SPORTDAY, στα υπόψιν για τον «πράσινο» πάγκο είναι και ο Μάριο Μπράνκο. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, που έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, είναι ένα όνομα που έχει τεθεί ήδη.

Ο 45χρονος πλέον Πορτογάλος από τη στιγμή που έφυγε από τον ΠΑΟΚ συνδέθηκε με τη Σπόρτινγκ και την Αλ Νασρ, αλλά ακόμα δεν έχει συμφωνήσει με κάποια ομάδα αν και δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση πως θα υπάρξει διάδοχος του Τσάβι Ρόκα.

Ποιος είναι ο Μάριο Μπράνκο;

Πρόκειται για ένα πολύ έμπειρο στέλεχος, καθώς ο Πορτογάλος, έχει σημαντική πείρα και μεγάλη τεχνογνωσία στο κομμάτι της οργάνωσης ενός ποδοσφαιρικού κλαμπ. Γεννημένος το 1975 στο Οπόρτο της Πορτογαλίας, ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με το ποδόσφαιρο, όντας δημοσιογράφος σε μέσα της χώρας του, ενώ δεν άργησε να βρεθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Πορτογαλίας, την «O Jogo». Λίγο αργότερα και μέσω την σχέσεων που είχε αναπτύξει με διάφορους ατζέντηδες, εντάχθηκε σε γραφείο εκπροσώπησης παικτών.

Ωστόσο ο Μπράνκο εγκατέλειψε πρόωρα και το νέο του πόστο, καθώς το καλοκαίρι του 2004 έλαβε πρόταση από την Ισπανική Ποντεβρέντα, ώστε να γίνει ένας από τους βασικούς σκάουτερ της ομάδας, σε μια περίοδο όπου η ομάδα πάλευε. To επόμενο καλοκαίρι αποχώρησε από την Ισπανία, για λογαριασμό της Βίσλα Κρακοβίας. Στη νέα του ομάδα είχε ακριβώς το ίδιο πόστο, ενώ στο τέλος της χρονιάς η ομάδα του κατέκτησε το Πρωτάθλημα. Μετά από πέρασμα από συλλόγους όπως Λούμπιν Ζαγκλέμπιε, Στεάουα Βουκουρεστίου και Λεϊσόες, υπέγραψε και με ελληνική ομάδα (τον ΠΑΟΚ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments