Ελλάδα

Γιάννης Λαγός: Δεν ζητάει αναστολή ποινής – Επίθεση στην έδρα

Γιάννης Λαγός: Δεν ζητάει αναστολή ποινής – Επίθεση στην έδρα
Γιάννης Λαγός: Ο συνήγορος του ευρωβουλευτή βρέθηκε σε δύσκολη θέση και ανέγνωσε την επιστολή του στην αίθουσα του Εφετείου.

Νέα επίθεση στην έδρα του δικαστηρίου μέσω επιστολής και ανάρτησης έκανε ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, ενώ βρίσκεται στις Βρυξέλλες, καλυπτόμενος από την ασυλία του. Σε δύσκολη θέση ήρθε ο συνήγορός του που διάβασε την επιστολή μέσα στο δικαστήριο.

Ο συνήγορος του Γ. Λαγού ένιωσε την ανάγκη να διαχωρίσει τη θέση του από τον καταδικασμένο ευρωβουλευτή, λέγοντας «το επάγγελμά μας είναι να μεταφέρουμε τις εντολές των πελατών μας». Μάλιστα, ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού εξήγησε ότι δεν θα τοποθετηθεί αλλά θα διαβάσει απλώς στο δικαστήριο τη δήλωση του ευρωβουλευτή.

«Ο εντολέας μας, ειδικά μετά από μια ερώτηση που δέχτηκε σήμερα μάρτυρας από την εξ αριστερών συνήγορο, αν εργάζεται και πού η σύζυγος του κυρίου Ηλιόπουλου, θεώρησε δεδομένο ότι υπάρχει προκατάληψη προς το δικαστήριο και θα προβεί σε δήλωση χωρίς να ζητήσει τίποτα», είπε αρχικά ο συνήγορος. Έπειτα, διάβασε την εξής δήλωση:

«Το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου, με καταδίκασε βάσει εντολών, θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να αποδείξω το τι έλαβε χώρα. Πεντέμισι χρόνια όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές και ενώ όφειλε να είναι τυφλή, αποδείχθηκε ότι ενεργούσε κατόπιν εντολών». Η εφέτης Γεσθημανή Τσουλφόγλου ρώτησε νωρίτερα τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ο οποίος επικαλούνταν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αν εργάζεται η σύζυγός του. Η ίδια ερώτηση έγινε από την πρόεδρο σε όλους τους μάρτυρες που προσήλθαν σήμερα και χθες στο δικαστήριο. Η απάντηση του Π. Ηλιόπουλου ήταν ότι η σύζυγός του εργάζεται ως συνεργάτιδα του Γιάννη Λαγού στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στην ανάρτησή του στο Twitter o Γ. Λαγός αναφέρει: «Ζήτησα απο τους συνηγόρους μου να μην αιτηθούν καν αίτημα αναστολής της ποινής μου από ενα δικαστήριο που δεν αποδέχομαι.Δεν σας φοβάμαι.Δεν προσκυνώ #GDtrial #Χρυσοχοιδη_παραιτησου #ΝΔ_ξεφτιλες #Συριζα_ξεφτιλες #κυβερνηση_τσιρκο».

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter

Την επιστολή Λαγού σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης που γράφει ότι: «Ο Λαγός έκλεισε, με δήλωση που ανέγνωσε ο δικηγόρος του, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο και ότι η απόφαση βγήκε κατ’ εντολήν.

Αφορμή ήταν η ερώτηση που έκανε η σύνεδρος κυρία Τσουλφόγλου στον μάρτυρα του Ηλιόπουλου που ζητά αναστολή για “να μην τον στερηθούν τα παιδιά του”. Η εφέτης ρώτησε τον μάρτυρα πού εργάζεται η σύζυγός του Ηλιόπουλου (εργάζεται στις Βρυξέλλες ως συνεργάτις του Λαγού) και πού βρίσκονται τα παιδιά του (η απάντηση ήταν στις Βρυξέλλες, κάτι που ο Ηλιόπουλος είχε εύσχημα αποκρύψει).

Μια καλή δικαστής που έκανε τη δουλειά της: να ρωτά τις σωστές ερωτήσεις. Οι Χρυσαυγίτες θέλανε ανθρωπάκια στην έδρα, αλλά δεν τους βγήκε».

Ο Λαγός έκλεισε, με δήλωση που ανέγνωσε ο δικηγόρος του, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο και ότι η απόφαση…

Gepostet von Thanasis Kampagiannis am Freitag, 16. Oktober 2020

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments