Αθλητισμός

Χαμός στο Έβερτον – Λίβερπουλ με το VAR

Χαμός στο Έβερτον – Λίβερπουλ με το VAR
Μια απόφαση του VAR προκάλεσε χαμό στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Έβερτον και την Λίβερπουλ.

Το VAR έχει μπει στη ζωή του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Σε γενικές γραμμές υπάρχει θετική άποψη από τους περισσότερους φιλάθλους. Όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα το έχουν υιοθετήσει ωστόσο η γκρίνια δεν έχει απομακρυνθεί τελείως. Αυτό οφείλεται στην υπερβολική χρήση του που αλλοιώνει ακόμα και τη φύση του ίδιου του ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα το VAR είναι σωτήριο για να δωθεί πέναλτι μετά από ένα…ύπουλο μαρκάρισμα εντός περιοχής.

Ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για μερικές φάσεις που έχουμε δει γκολ να ακυρώνονται για μερικά χιλιοστά. Και μιλάμε για φάσεις που και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που δέχτηκαν το γκολ δεν διαμαρτυρήθηκαν καν. Υπάρχει λοιπόν μια διχογνωμία για το πόσο βοηθάει τελικά το VAR στο να σταματήσει η γκρίνια που υπάρχει για τους διαιτητές και τις αποφάσεις τους σε όλο τον κόσμο. Μια τέτοια περίπτωση είχαμε στο πρόσφατο ντέρμπι της Έβερτον με την Λίβερπουλ.

Χαμός στο ντέρμπι

Ισόπαλο 2-2 έληξε το μεγάλο σημερινό ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ, Εβερτον-Λίβερπουλ. Το αποτελέσμα κρίθηκε στις καθυστερήσεις με τους πρωταθλητές Αγγλίας να διαμαρτύρονται έντονα για το γκολ που τους ακυρώθηκε με την χρήση VAR στο 92ο λεπτό, όταν ο Χέντερσον νίκησε τον Πίκφορντ, αλλά ο Μανέ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν εμφανώς εκνευρισμένος μετά την ολοκλήρωση του ματς και φυσικά στάθηκε στην επίμαχη φάση: «Ημασταν ανώτεροι και κυριαρχήσαμε αλλά πήραμε μόνο έναν πόντο. Είδα το γκολ στο τέλος και στην εικόνα που είδα, δεν υπήρχε οφσάιντ. Κανένα οφσάιντ. Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό; Κανείς φαντάζομαι…», τόνισε σχετικά ο διάσημος Γερμανός κόουτς.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προερχόταν από τον πρωτοφανή διασυρμό από την Άστον Βίλα (7-2) στο τελευταίο της ματς πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά και πάλι έμεινε χωρίς νίκη σε δεύτερο σερί ματς απέναντι στην πολύ δυνατή Έβερτον της τρέχουσας περιόδου, που σήμερα είχε την πρώτη της απώλεια μετά από 4 σερί νίκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός αποστολής της Λϊβερπουλ έμεινε ο  δικός μας Κώστας Τσιμίκας που ακόμα δεν έχει καταφέρει να μπει στις πρώτες επιλογές του Κλοπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments