Διεθνή

Επίθεση στη Γαλλία: Το βίντεο που οι αστυνομικοί πυροβολούν τον δράστη του εγκλήματος

Επίθεση στη Γαλλία: Το βίντεο που οι αστυνομικοί πυροβολούν τον δράστη του εγκλήματος
Επίθεση στη Γαλλία: Στο βίντεο ακούγονται αστυνομικοί να ζητούν από τον δράστη του εγκλήματος του αποκεφαλισμού να παραδοθεί, και στη συνέχεια δέκα πυροβολισμοί.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ακούγονται οι πυροβολισμοί που ευθύνονται για τον θάνατο του 18χρονου δράστη της χθεσινής επίθεσης που συγκλόνισε το Παρίσι. Υπενθυμίζουμε ότι ο 18χρονος Τσετσένος φέρεται να σκότωσε δια αποκεφαλισμού έναν 45χρονο καθηγητή, που χρησιμοποιούσε κινούμενα σκίτσα του Μωάμεθ στο μάθημα.

Στο βίντεο, σύμφωνα πάντα με την Le Parisien, φαίνεται η καταδίωξη του δράστη, ο οποίος αφού αποκεφάλισε τον άτυχο καθηγητή, σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με όσα λέει ο άνδρας που έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο, καθόταν στο σαλόνι του, όταν άκουσε περίεργους θορύβους. «Πήγαμε να κοιτάξουμε στον κήπο και είδαμε έναν άνδρα να τρέχει και να τον καταδιώκει η αστυνομία» εξηγεί.

Στο βίντεο ακούγονται οι αστυνομικοί να ζητούν από τον άνδρα να πέσει στο έδαφος και να πετάξει το όπλο του. «Δεν πρόλαβα να τον δω, είδα μόνο ότι ήταν ντυμένος με ελαφριά ρούχα και ότι δεν φορούσε θρησκευτική φορεσιά» καταλήγει. Το βίντεο τελειώνει με σειρά πυροβολισμών, όπου σύμφωνα με την Le Parisien, πρόκειται για τις σφαίρες που έριξαν νεκρό τον 18χρονο δράστη.

Το θύμα ήταν ένας καθηγητής 

Ένας καθηγητής δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και αποκεφαλίστηκε το απόγευμα σε προάστιο του Παρισιού, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή, προσθέτοντας ότι ο καθηγητής είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. Μια δικαστική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο δράστης αποκεφάλισε το θύμα του, κάτι που είχε διαψεύσει αρχικά η αστυνομία, και ότι στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Το θύμα επίσης, ήταν καθηγητής ιστορίας σε ένα κολέγιο της περιοχής. svg%3E

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας». Μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο , είπαν ότι άκουσαν τον ένοπλο να φωνάζει «Αλλάχου Ακμπάρ» πριν επιτεθεί στο θύμα του.

Το προφίλ του δολοφόνου

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος βρίσκεται στο Μαρόκο για επίσημη επίσκεψη, αποφάσισε να επιστρέψει αμέσως στο Παρίσι ενώ όπως μετέδωσε το BFM, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να μεταβεί στο σημείο της επίθεσης. Μάλιστα, το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο υποστήριξε πως ο Μακρόν θα πάει στο προάστιο έπειτα από μια επείγουσα συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο δράστης σκοτώθηκε επίσης, αφού τον πυροβόλησαν αστυνομικοί σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης. Όσο για την ταυτότητα του δράστη, αναφέρεται πως πρόκειται για νεαρό ηλικίας 18 ετών, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, με καταγωγή από την Τσετσενία. Πάντως, αρχικά κυκλοφόρησε ότι ήταν Αλγερινός, αλλά και αυτή η πληροφορία διαψεύστηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments