Διεθνή

OHNY Weekend: Έτσι μπορείτε να εξερευνήσετε τη Νέα Υόρκη από το σπίτι σας

OHNY Weekend: Έτσι μπορείτε να εξερευνήσετε τη Νέα Υόρκη από το σπίτι σας
OHNY Weekend: Λόγω κορωνοϊού το φετινό φεστιβάλ θα γίνει διαδικτυακά.

Θέλετε να μάθετε για τη Νέα Υόρκη; Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, φέτος μπορείτε να το κάνετε από το σπίτι σας. Το Open House New York Weekend είναι ένα Φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2003 και δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να εξερευνήσουν την αρχιτεκτονική και τα ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας κτίρια της Νέας Υόρκης να το κάνουν.

Στο φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν επίσης πληροφορίες για τους ανθρώπους (αρχιτέκτονες, κατασκευαστές, σχεδιαστές κ.ά.) που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη δόμηση της μεγάλης μητρόπολης του κόσμου κατά το πέρασμα των χρόνων.

Φέτος, εξαιτίας της εξάπλωσης της Covid-19, η εξερεύνηση των τοπόσημων της πόλης – για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου – δεν θα γίνει με οργανωμένες ομαδικές επισκέψεις σε ουρανοξύστες, στούντιο και χώρους άμεσα συνδεδεμένους με την αστική καθημερινότητα, αλλά θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας του θεσμού, καθώς και με ατομικές επισκέψεις στις γειτονιές της Νέας Υόρκης.

«Είτε πραγματοποιείς μια εικονική περιήγηση από τον καναπέ σου, είτε τριγυρνάς στους δρόμους μιας καινούριας γειτονιάς, το Φεστιβάλ OHNY 2020 σου δίνει την ευκαιρία να “επανασυνδεθείς” με τη Νέα Υόρκη. Εξάλλου, πιστεύουμε ότι η δυνατότητά μας να μοιραστούμε τις ομορφιές της πόλης είναι θεμελιώδης για την αστική μας ζωή, την εντοπιότητα και την ανθρωπιά μας- τώρα περισσότερο από ποτέ», αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, στον ιστότοπο της διοργάνωσης.

Στον σχετικό σύνδεσμο, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προγραμματίσει τη διαδρομή του στο «Μεγάλο Μήλο», μέσα από εικονικά προγράμματα – βίντεο και «ζωντανές» περιηγήσεις. Για ορισμένες από τις διαδικτυακές επισκέψεις χρειάζεται εγγραφή, ενώ για άλλες όχι. Κάθε τόπος προς επίσκεψη συνοδεύεται από κείμενο περιγραφής και από οδηγίες χάρτη, οι οποίες οδηγούν στο εκάστοτε σημείο.

Οι επισκέψεις σε πολυόροφα κτίρια, μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα, χώρους εργασίας και εργοστάσια συνθέτουν τον κατάλογο (εικονικών περιηγήσεων), με τους 150 τρόπους εξερεύνησης της πόλης που προτείνονται στο πλαίσιο του Open House New York Weekend.

Η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στο Newtown Creek, το ONStage (η πρόσφατη προσθήκη στα Kaufman Astoria Studios), ο πύργος ελέγχου και τα τούνελ στο Floyd Bennett Field και οι Woolworth Tower Residences είναι μερικά από τα προτεινόμενα σημεία-κτίρια προς επίσκεψη. Βόλτες με ποδήλατο στην πόλη, επισκέψεις σε συγκροτήματα κατοικιών γύρω από το Central Park, ένας περίπατος στη «Μικρή Ιταλία» στο Μπρονξ, μια περιπλάνηση στη Γέφυρα του Μπρούκλιν -με τη βοήθεια ηχητικής περιγραφής- είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις του Φεστιβάλ για ατομικές περιπλανήσεις σε όσους θα ήθελαν να εξερευνήσουν τη Νέα Υόρκη μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments