Αθλητισμός

Γήπεδα κορωνοϊός: Τα πρώτα ματς που θα γίνουν με φιλάθλους

Γήπεδα κορωνοϊός: Τα πρώτα ματς που θα γίνουν με φιλάθλους
Γήπεδα κορωνοϊός: Ξεκινάνε οι αγώνες με φιλάθλους μετά από οκτώ μήνες με κενές εξέδρες. Πόσοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την ομάδα τους από κοντά.

Οι φίλαθλοι μπορούν να ξαναγυρίσουν στις εξέδρες μετά από οκτάμηνη απουσία εξαιτίας κορωνοϊού. Ήδη σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί με τους υπουργούς Νίκο Χαρδαλιά και Λευτέρη Αυγενάκη είχε αποφασιστεί να γίνει η απόπειρα του ανοίγματος των γηπέδων, με όρους και προϋποθέσεις. Όπως όλα δείχνουν η ώρα έφτασε και τα γήπεδα ανοίγουν ξανά στα ευρωπαϊκά ματς αλλά και στους αγώνες της Superleague.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υγειονομική επιτροπή έδωσε το οριστικό “ok” και οι αποφάσεις αναμένεται να επισημοποιηθούν εντός της ημέρας. Την αρχή θα κάνουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ αυτή την εβδομάδα οι φίλαθλοι θα επιστρέψει στα γήπεδα, σε ποσοστό 5% ή 10%.

Συγκεκριμένα ο αγώνας Ολυμπιακός-Μαρσέιγ την Τετάρτη (21/10) στο Φάληρο θα έχει 3.200 κόσμο και το ΠΑΟΚ-Ομόνοια στην Τούμπα την Πέμπτη (22/10) θα γίνει παρουσία 2.900 φιλάθλων.

Τι θα γίνει με τη Super League

Όσον αφορά τη Superleague 1, η επιστροφή του κόσμου θα γίνει πιλοτικά, αρχικά με δύο αναμετρήσεις την προσεχή αγωνιστική. Συγκεκριμένα θα αφορά τους αγώνες Αστέρας Τρίπολης–ΟΦΗ (25/10) και Ατρόμητος-Παναιτωλικός (26/10), επίσης φυσικά στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων, ενώ από την 7η αγωνιστική θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων σε όλους τους αγώνες.

Η ανώτατη προσέλευση ωστόσο θα φτάνει στους 3.500 και αφορά το ΟΑΚΑ, που είναι χωρητικότητας περίπου 67.000 θέσεων.

Η UEFA έχει δώσει από την μεριά της το «πράσινο φως» για 30% πληρότητα στα γήπεδα, αρκεί φυσικά να το εγκρίνει η εκάστοτε κυβέρνηση. Μέχρι και σήμερα το πρωί στην Ελλάδα δεν επιτρεπόταν η είσοδος των φιλάθλων στα γήπεδα, όμως υπάρχει η σκέψη να ανοίξουν οι θύρες.

Θα πρέπει να τονίσουμε και πάλι ότι το μέτρο λειτουργεί πιλοτικά και σε πρώτη φάση αφορά αυστηρά ποδοσφαιρικές αγώνες της Superleaue 1, όπως βέβαια και τα ευρωπαϊκά ματς των ομάδων και σε καμία περίπτωση τα κλειστά γήπεδα της χώρας.

Οι υγειονομικές αρχές θέλουν να δουν πως θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο πλάνο, για να φανεί στην πράξη αν μπορεί να δοθεί μία ευκαιρία ώστε να λειτουργήσει θετικά το μέτρο και να λύσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που δημιουργούνται. Να σημειωθεί ότι όλα τα εισιτήρια θα διατίθενται ηλεκτρονικά με ταυτοποίηση, ενώ φυσικά θα κρατούνται οι απαραίτητες αποστάσεις στα γήπεδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments