Διεθνή

Ουαλία κορωνοϊός: Μπήκε σε lockdown μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου

Ουαλία κορωνοϊός: Μπήκε σε lockdown μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου
Ουαλία κορωνοϊός: Άλλη μια περιοχή της Μεγάλης Βρετανίας αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις με τον ιό που διασπείρεται και απειλεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και στην Ουαλία με αποτέλεσμα η χώρα να μπει σε καθεστώς lockdown. Το lockdown θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 18:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας). Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η περιοχή της Μεγάλης Βρετανίας θα βρίσκεται σε lockdown μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου και σε όλη τη διάρκεια του οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν σπίτι, με εξαίρεση τους εργαζόμενους που εκτελούν απαραίτητες εργασίες.

Παμπ, εστιατόρια και καταστήματα που δεν πουλάνε αγαθά πρώτης ανάγκης, θα κλείσουν. Όσον αφορά στις συγκεντρώσεις, αυτές θα απαγορεύονται τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους για άτομα που δεν ανήκουν στο ίδιο νοικοκυριό. Κλειστοί θα είναι και οι ναοί για λειτουργίες. Θα διεξάγονται μόνο κηδείες ή γάμοι.

«Θα είναι πρέπει δραστικό και βαθύ προκειμένου να έχει τον αντίκτυπο που χρειαζόμαστε», δήλωσε ο επικεφαλής της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ σε δημοσιογράφους. «Όλοι στην Ουαλία θα κληθούν να παραμείνουν στο σπίτι τους».

Εν των μεταξύ, τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό παγκοσμίως ξεπέρασαν σήμερα τα 40 εκατομμύρια, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, καθώς η έλευση του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο πυροδοτεί νέα αναζωπύρωση της εξάπλωσης του ιού και της νόσου που προκαλεί.

Η καταμέτρηση του Reuters βασίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις κάθε χώρας. Ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί τόσο των μολύνσεων όσο και των θανάτων πιθανότατα είναι πολύ πιο υψηλοί, με δεδομένη την έλλειψη επαρκούς αριθμού τεστ σε πολλές χώρες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πρακτορείο, η εξάπλωση της πανδημίας συνεχίζει να επιταχύνεται. Χρειάστηκαν μόλις 32 ημέρες για να αυξηθούν τα κρούσματα από τα 30 εκατομμύρια στα 40 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ είχαν χρειαστεί 38 για να αυξηθούν από τα 20 στα 30 εκατομμύρια και τις 44 ημέρες που πέρασαν για να φθάσουν τα 10 εκατομμύρια αφότου εντοπίστηκαν τα πρώτα, στην πόλη Γουχάν της Κίνας, στις αρχές του Ιανουαρίου.

 Περίπου 350.000 κρούσματα ανά ημέρα

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, σημειώθηκαν ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων παγκοσμίως, καθώς οι νέες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 400.000 ημερησίως, κάτι που δεν είχε προηγούμενο. Κατά μέσον όρο, την περασμένη εβδομάδα καταγράφονταν γύρω στα 347.000 κρούσματα την ημέρα, από 292.000 την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Οι ΗΠΑ, η Ινδία και η Βραζιλία παραμένουν οι τρεις χώρες που δέχονται τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη. Τα κρούσματα στη βόρεια, την κεντρική και τη νότια Αμερική αποτελούν το 47,27% των παγκόσμιων. Στις ΗΠΑ, καταγράφονται 247 μολύνσεις ανά 10.000 κατοίκους. Στην Ινδία και στη Βραζιλία, ο δείκτης αυτός ανέρχεται αντίστοιχα σε 55 και 248 ανά 10.000 κατοίκους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments