Ελλάδα

Μαγιορκίνης ενημέρωση: Έκκληση στις ηλικιακές ομάδες 18-40 να τηρούν τα μέτρα

Μαγιορκίνης ενημέρωση: Έκκληση στις ηλικιακές ομάδες 18-40 να τηρούν τα μέτρα
Μαγιορκίνης ενημέρωση: Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων και έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων, κάτι που όπως είπε μπορεί να μας προφυλάξει από την αλματώδη αύξηση.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο λοιμοξιωλόγος Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκίνησε με τα ημερήσια κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, με αριθμό ρεκόρ 667 νέων μολύνσεων. Στη συνέχεια ο λοιμοξιωλόγος, μίλησε για την παγκόσμια κατάσταση, αναφέροντας την περίπτωση της Τσεχίας όπου τα κρούσματα παρουσίασαν την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να συζητιέται το ενδεχόμενο εθνικό λοκντάουν. Ακόμα υπάρχει και η περίπτωση του Βελγίο που ήδη εφαρμόζει μίνι λοκντάουν.

Για την χώρα μας, σημείωσε ότι παρουσιάζεται αύξηση σήμερα μετά από την εικόνα της σταθερότητας που είχαμε τις τελευταίες μέρες,  ενώ για τον αριθμό των διασωληνωμένων είναι σταθερός. Τα χαρακτηριστικά της νέας αύξησης έχουν να κάνουν με το νεαρό της ηλικίας των νέων μολύνσεων, καθώς η ηλικιακή ομάδα 18-29 έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, αλλά και με τη γεωγραφική διασπορά, καθώς υπάρχουν νέες εστίες ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Σχολίασε ακόμα την επιλογή του ΠΟΥ να ανοίξει γραφεία στην Αθήνα, ως ένα δείγμα που πρέπει να δώσει κουράγιο σε όλους τους Έλληνες. Επιπλέον έκανε αναφορά στον αντικαπνιστικό νόμο που πλέον εφαρμόζεται στη χώρα μας. Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε στις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Δείτε την ενημέρωση live εδώ

Δείτε Live την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Gepostet von pagenews.gr am Dienstag, 20. Oktober 2020

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26469, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3613 (13.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10539 (39.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 27 (31.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 260 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 528 θανάτους συνολικά στη χώρα. 199 (37.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments