Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: Μια «ανάσα» από την απαγόρευση κυκλοφορίας η Μαδρίτη

Ισπανία κορωνοϊός: Μια «ανάσα» από την απαγόρευση κυκλοφορίας η Μαδρίτη
Ισπανία κορωνοϊός: Στα χνάρια του Παρισιού οδεύει η ισπανική πρωτεύουσα, καθώς ο κορωνοϊός καλπάζει στη χώρα.

Το ενδεχόμενο της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας για κάποιες ώρες εξετάζουν οι περιφερειακές αρχές της Μαδρίτης, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού που σαρώνει τη χώρα. «Απαγόρευση της κυκλοφορίας θα σημαίνει ότι κάποιες ώρες δεν θα υπάρχει καθόλου κυκλοφορία, όπως έκανε η Γαλλία, για παράδειγμα», δήλωσε στο ισπανικό πρακτορείο Europa Press, ο ανώτατος υγειονομικός αξιωματούχος της Μαδρίτης σήμερα, Ενρίκε Ρουίθ Εσκουντέρο.

Υπενθυμίζεται, πως η Γαλλία επέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9:00 το βράδυ έως τις 6:οο το πρωί στο Παρίσι.

Ο Ρουίθ Εσκουντέρο επισήμανε ότι οι περιφερειακές αρχές της Μαδρίτης δεν έχουν δικαιοδοσία να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας και γι’ αυτό θα πρέπει να το ζητήσουν από την κυβέρνηση. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 9 Οκτωβρίου και για δύο εβδομάδες στην ισπανική πρωτεύουσα, επιβάλλοντας μερικό lockdown στην πόλη, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους αλλά δεν επιτρέπεται να φεύγουν από τα όρια της πόλης.

«Το διάταγμα αυτό δεν αναμένεται να παραταθεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει», δήλωσαν αξιωματούχοι, γεγονός που ώθησε τις περιφερειακές και εθνικές αρχές να εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους, έπειτα από εβδομάδες αντιπαράθεσης για τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν για την ανάσχεση της νόσου Covid-19. Ο Ρουίθ Εσκουντέρο πρόσθεσε εξάλλου ότι πρόκειται να εξεταστούν τα λύματα της Μαδρίτης για κορωνοϊό προκειμένου να εκτιμηθεί η εξάπλωσή του στους κατοίκους της ισπανικής πρωτεύουσας. «Θα είναι σαν να κάνουμε τεστ σε χιλιάδες ανθρώπους μονομιάς», υπογράμμισε.

Το 1.000.000 αγγίζουν τα κρούσματα στη χώρα:

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ισπανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι κατέγραψε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 37.889 περιπτώσεις μολύνσεων από κορωνοϊό, οι οποίες αυξάνουν σε 974.449 τον συνολικό αριθμό. Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό αυξήθηκε με 217 νέους θανάτους από την Παρασκευή, φτάνοντας συνολικά τους 33.992. Η Μαδρίτη δεν γνωστοποιεί δεδομένα της πανδημίας μέσα στα Σαββατοκύριακα. Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ισπανία καταγράφει τακτικά πάνω από 12.000 ημερήσια κρούσματα μετά το ρεκόρ των άνω των 16.000 στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments