Διεθνή

Jose Padilla: Πέθανε ο DJ, «νονός της chill – out μουσικής»

Jose Padilla: Πέθανε ο DJ, «νονός της chill – out μουσικής»
Jose Padilla: Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος Dj και πρωτοπόρος της balearic μουσικής στα 64 του χρόνια νικημένος από τον καρκίνο.

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου έφυγε από τη ζωή ο Ισπανός Dj, José Padilla στα 64 του χρόνια. Ο διάσημος παραγωγός έπασχε από καρκίνο και ο χαμός του σήμανε θλίψη για τον κόσμο της μουσικής. Ο Jose Padilla, μεταξύ άλλων ήταν πρωτοπόρος της balearic μουσικής και έγινε γνωστός από τις μουσικές συλλογές «Cafe Del Mar», καθώς τις είχε επιμεληθεί κάνοντάς τις διάσημες σε όλον τον κόσμο.

Ο José Padilla γεννήθηκε το 1955 στη Βαρκελώνη, αλλά μετακόμισε στην Ίμπιζα το 1975. Υπήρξε resident DJ στο διάσημο Cafe Del Mar από το 1991. Το 1994 έκανε παραγωγή στην πρώτη μουσική συλλογή «Cafe Del Mar». O Jose Padilla είχε αποκαλύψει τον Ιούλιο του 2020 ότι διαγνώσθηκε με καρκίνο στο παχύ έντερο. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από τα social media.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail πέθανε στον ύπνο του στο νησί που τον έκανε διάσημο, την Ίμπιζα.

Τι είναι η chill – out μουσική

Το Chill-out είναι μια χαλαρά καθορισμένη μορφή δημοφιλούς μουσικής που χαρακτηρίζεται από αργούς ρυθμούς και χαλαρές διαθέσεις. Ο ορισμός της «μουσικής χαλάρωσης» έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών και γενικά αναφέρεται σε οτιδήποτε μπορεί να αναγνωριστεί ως ένας σύγχρονος τύπος εύκολης ακρόασης.

Η balearic μουσική

Σύμφωνα με ανάλυση του aeromusik.blogspot.com, ένα από τα πιο βασικά και διαχρονικά στοιχεία του balearic είναι ένα παντελώς εκούσιο γκρέμισμα των συνόρων που διαχωρίζουν μουσικά είδη και ύφη. Αυτό το στοιχείο απαιτεί, αλλά και καλλιεργεί το εκλεκτικό γούστο, την ιδιαίτερη άποψη για τη μουσική. Ένα τέτοιο κολάζ ποικίλων μουσικών χρωμάτων μπορεί να συνοδεύσει επάξια στιγμές της ζωής μας: από ένα άραγμα στο ηλιοβασίλεμα, ως ένα πάρτυ φουλ από χορό.

Το γαϊτανάκι που το balearic beat σέρνει, φέρνει ποιότητα, αισθητική και μια αίσθηση μέτρου. Για παράδειγμα, σ’ ένα πιο αραχτό mix, η κουραστική κάποιες φορές αφαιρετικότητα του ambient μπορεί να “σπάσει” με ένα σύντομο dub ταξίδι στο διάστημα ή με μια ψυχεδελική μπαλάντα των late 60s. Τώρα, αν μεταφερθούμε σε σκηνικά πιο χορευτικά, το disco μπορεί να παίξει κολλητά με το deep house, το post punk, ακόμα και με το fusion…

Για αυτό και στην πρώτη και ιδιαίτερα επιδραστική εποχή του balearic, στα clubs της Ibiza, μπορούσες να βρεις διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων, τους οποίους ένωνε μια κοινή νοοτροπία: να νιώσουν θετικά, να χορέψουν, να περάσουν ωραία τις καλοκαιρινές τους βραδιές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments