Ελλάδα

ΑΧΕΠΑ rapid test: Μεταφέρθηκαν 1.500 τεμάχια προκειμένου να εξεταστεί όλο το προσωπικό

ΑΧΕΠΑ rapid test: Μεταφέρθηκαν 1.500 τεμάχια προκειμένου να εξεταστεί όλο το προσωπικό
ΑΧΕΠΑ rapid test: Μετά τη διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε να μεταφερθούν 1.500 rapid test, προκειμένου να εξεταστεί όλο το προσωπικό.

Η διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έχει σημάνει συναγερμό για τον περιορισμό της. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, χθες υπήρχαν 10 κρούσματα σε εργαζόμενους του νοσοκομείου, ενώ έγιναν και 105 μοριακά τεστ που βγήκαν αρνητικά. Με απόφαση του υπουργείου Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μεταφέρθηκαν 1.500 rapid tests χθες το βράδυ στο νοσοκομείο προκειμένου να ελεγχθεί όλο το προσωπικό.

“Η απόφαση λήφθηκε για την αποφυγή της διασποράς στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο αναφοράς της βορείου Ελλάδας, έπειτα από την επιβεβαίωση 10 θετικών κρουσμάτων στο προσωπικό του Νοσοκομείου”, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, ενώ συμπληρώνεται ότι στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε χθες 105 τεστ στο προσωπικό, τα οποία ήταν όλα αρνητικά, ενώ έγιναν και 167 τεστ PCR από τους μοριακούς αναλυτές του Νοσοκομείου, εκ των οποίων τα 166 ήταν αρνητικά.

Αναβλήθηκαν τα χειρουργεία της Οφθαλμοιατρικής Κλινικής

Από το πρωί σήμερα, πραγματοποιείται rapid test σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου και εντός της ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε πάνω από 1.500 εργαζόμενους. Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, όλες οι Κλινικές του Νοσοκομείου λειτουργούν, τα τακτικά χειρουργεία διεξάγονται κανονικά και η εφημερία που έχει σήμερα το ΑΧΕΠΑ εξελίσσεται ομαλά. Αναβλήθηκαν μόνο τα χειρουργεία της Οφθαλμιατρικής Κλινικής για προληπτικούς λόγους.

Συναγερμός έχει σημάνει και σε ένα ακόμα νοσοκομείο, το αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας, όπου έκλεισε μία πτέρυγα, καθώς εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα σε ασθενείς και εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό τρεις ασθενείς, δύο νοσηλεύτριες και μια καθαρίστρια. Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στο οποίο νοσηλεύονται ογκολογικά περιστατικά. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έκλεισε η πτέρυγα Γ1, στην οποία νοσηλεύονταν ασθενείς με καρκίνο γιατί θετικά στον ιό βρέθηκαν πέντε άτομα.

Γίνονται, ήδη, εκτεταμένες ιχνηλατήσεις, ενώ η πτέρυγα του νοσοκομείου έχει κλείσει για απολύμανση. Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος, «η διοίκηση έπραξε σωστά και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 που νοσήλευε ασθενείς με καρκίνο. Βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς, παρότι τα αρχικά τεστ που έγιναν κατά την εισαγωγή τους ήταν αρνητικά. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο ΣΩΤΗΡΙΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments