Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται η διαδικασία σήμερα – Η σύγκρουση προέδρου και εισαγγελέα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται η διαδικασία σήμερα – Η σύγκρουση προέδρου και εισαγγελέα
Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Μαρία Λεπενιώτη «άδειασε» την Αδαμαντία Οικονόμου που είχε ζητήσει αναστολή όλων των ποινών των καταδικασμένων χρυσαυγιτών.

Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη η δίκη της Χρυσής Αυγής, με τη διαδικασία να είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11 το πρωί. Η Μαρία Λεπενιώτη στη σύντομη χθεσινή διαδικασία «άδειασε» την Αδαμαντία Οικονόμου που είχε ζητήσει αναστολή όλων των ποινών των καταδικασμένων χρυσαυγιτών.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου πήρε τον λόγο και αντέκρουσε τον ισχυρισμό της εισαγγελέα για λευκό ποινικό μητρώο των καταδικασμένων, παραθέτοντας τις καθείρξεις των Λιακόπουλου, Στεργιόπουλου, Στράτου Σιατούνη, Τσόρβα, Παπαβασιλείου, Καστρινού, Πανταζή και άλλων και ζήτησε ως προς αυτό να συμπληρωθεί η πρότασή της.

Παράλληλα, αναφορικά με τον Γιάννη Λαγό πρόσθεσε ότι «η κυρία εισαγγελέας αναφέρθηκε ότι οι κατηγορούμενοι δεν παραβίασαν περιοριστικό όρο. Ωστόσο, από τα έγγραφα που προσκόμισε χθες ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, προκύπτει ότι έχει παραβιάσει περιοριστικούς όρους ο Γιάννης Λαγός. Το δικαστήριο ζητάει να αναζητηθεί, επιμελεία εισαγγελίας, τυχόν βούλεμα που αναφέρεται σε παράβαση περιορισμού διαμονής από τον κατηγορούμενο Λαγό».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία επέμεινε να δοθεί αναστολή σε όλους, καθώς, όπως υποστήριξε, ακόμα και αυτοί που έχουν πολυετείς καθείρξεις, έχουν αποφυλακιστεί και δεν έχουν παραβιάσει κανένα περιοριστικό όρο. Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ζήτησε να γραφτεί στα πρακτικά ότι η εισαγγελέας τάσσεται υπέρ της αναστολής για όλους ανεξαιρέτως.

Ο διάλογος των δύο

Πρόεδρος: ….Η κυρία εισαγγελέας ανέφερε ότι τα ποινικά μητρώα των καταδικασθέντων είναι λευκά πλην των ονομαστικά αναφερομένων….Στη συνέχεια ανέφερε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο ονομαστικά και 11 ακόμη καταδικασθέντες (τους αναφέρει ονομαστικά ) …. Πλην των πέντε προσώπων που καταδικάστηκαν για ήσσονος σημασίας πράξεις. Παρέλειψε όμως να αναφερθεί στους κατηγορουμένους που έχουν καταδικαστεί ακόμα και σε ποινές κάθειρξης.

Όπως για παράδειγμα όσοι καταδικάσθηκαν για την ανθρωποκτονία Λουκμάν κα. Κατά τούτο, το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση. Δεύτερον η εισαγγελέας ανέφερε ότι κάποιοι εκ των καταδικασθέντων δεν παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν. Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο δικηγόρος του κ. Ματθαιόπουλου και κατέθεσε κάποια έγγραφα όπου σε αυτά αναφέρεται ότι ο Ιωάννης Λαγός έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους. Άρα, πρέπει να αναζητηθεί με επιμέλεια της εισαγγελέα τυχόν βούλευμα για τον αν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους ο Ιωάννης Λαγός.

Εισαγγελέας: Δεν είπα για ήσσονος απαξίας πράξεις….

Πρόεδρος: Δεν έθεσα εκεί το θέμα. Είπα ότι ακόμα και για καταδίκες κάθειρξης δεν αναφερθήκατε.

Εισαγγελέας: Αναφέρθηκα μόνο σε αυτούς που έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Πρόεδρος: Για τους άλλους ποια είναι η πρόταση;

Εισαγγελέας: Όλοι τηρούν τους όρους (σ.σ. για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση). Ανέφερα μόνο όσους είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Όσοι δεν ανέφερα εννοείται ότι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Πρόεδρος: Και η πρόταση ποια είναι;

Εισαγγελέας: Να ανασταλεί και για αυτούς. Όλοι τηρούν τους όρους.

Πρόεδρος: Αυτή είναι η πρόταση; Για όλους; Παρά τον κίνδυνο υποτροπής;

Εισαγγελέας: Μάλιστα

Πρόεδρος: Σημειώστε το κύριε γραμματέα. Για το θέμα Λαγού τώρα. Υπάρχει σχετικό βούλευμα ότι παραβίασε τους όρους; Το δικαστήριο διακόπτει για αύριο, ώστε με επιμέλεια της εισαγγελέα να αναζητηθεί το βούλευμα για τους περιοριστικούς όρους του κατηγορούμενου Λαγού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments