Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε συναγερμό οι αρχές για τα αυξημένα κρούσματα – Για που χτυπάει καμπανάκι

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε συναγερμό οι αρχές για τα αυξημένα κρούσματα – Για που χτυπάει καμπανάκι
Κορωνοϊός Ελλάδα: Συνεχίζουν να προβληματίζουν τους ειδικούς οι αυξημένοι αριθμοί των νοσούντων κορωνοϊού που καταγράφονται στη χώρα. Μία «ανάσα» πριν το lockdown Ιωάννινα και Καστοριά, με τον Νίκο Χαρδαλιά να απευθύνει έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η διασπορά της νόσου Covid-19 στη χώρα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χθες, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, με την Αττική, την Κοζάνη, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη και την Καστοριά να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, καταγράφηκαν συνολικά 667 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων τα 250 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Επίσης, τα 88 κρούσματα συνδέονται με γνωστές περιπτώσεις και τα 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Με τα νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός πλέον έχει φτάσει τα 26.469, ενώ τα 3.613 (13,6%) σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.539 (39,8%) αφορούν σε ήδη γνωστά κρούσματα. Την ίδια ώρα, 87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

“Ανακοινώνουμε 667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26.469, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

  • 3.613 (13.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 10.539 (39.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 27 (31.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 260 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 528 θανάτους συνολικά στη χώρα. 199 (37.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

“SOS” για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές:

Θέμα ωρών είναι η επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων στη  αλλά και σε άλλες περιοχές της Βόρειας , όπου παρατηρείται τις τελευταίες μέρες ραγδαία αύξηση μολύνσεων. Η επικύρωση της αλλαγής χρωματισμού και αλλαγής επιπέδου επικινδυνότητας διασποράς του ιού σε περιοχές που παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενα επιδημιολογικά δεδομένα αναμένεται να έρθει σήμερα μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και οι ανακοινώσεις θα γίνονται σταδιακά μέχρι την Παρασκευή.

Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, , απηύθυνε  έκκληση, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής ενημέρωσης, στους κατοίκους των , της Θεσσαλονίκης και της Καστοριάς, να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το σημερινό έκτακτο ταξίδι του στην Καστοριά, όπου θα γίνουν συσκέψεις προετοιμασίας για τη μετάβαση στο επόμενο επίπεδο κινδύνου.

Ωστόσο, θεωρείται σίγουρη η αναβάθμιση του επιπέδου για Ιωάννινα και Καστοριά, που θα μπουν στο επίπεδο 4, του αυξημένου κινδύνου, στο οποίο είναι ήδη η . Τα Ιωάννινα μετρούν 263 ενεργά κρούσματα, ενώ η Καστοριά 124. Επίσης, η Θεσσαλονίκη αναμένεται να μπει στο επίπεδο 3, από το 2 όπου βρίσκεται τώρα, συνέπεια των 652 ενεργών κρουσμάτων που βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες.

“Θα ήθελα να απευθυνθώ στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς και της Βοιωτίας, τους οποίους καλούμε να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται ιδιαίτερο αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών καθώς και ολόκληρης της χώρας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Είναι ο μόνος τρόπος να περιορίσουμε τη διασπορά της πανδημίας, να αποφύγουμε μία τροπή προς το χειρότερο. Γιατί όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα είναι αποκλειστικά στο χέρι μας. Εξαρτάται από όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά. Στο χέρι μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας και των γύρω μας, αλλά και να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη νέα κανονικότητα που βρήκαμε μετά την πρώτη φάση της πανδημίας.

Γιατί ένα lockdown επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, ανατρέπει τον οικογενειακό μας προγραμματισμό, τα επαγγελματικά μας σχέδια, επηρεάζει αρνητικά την κοινωνική μας ζωή και τη ψυχολογία μας. Πίσω από κάθε lockdown υπάρχουν άνθρωποι, συμπολίτες μας, ολόκληρες οικογένειες και κανένας ασυνείδητος δεν επιτρέπεται, αγνοώντας τα μέτρα, να παίζει με τις ζωές τους, να θέτει σε κίνδυνο την προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments