Πολιτική

Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Λοκντάουν στην Καστοριά, ποιες περιοχές μπαίνουν σε συναγερμό.

Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς μετά την έκρηξη κρουσμάτων σήμερα με 865 μολύνσεις. Το βασικό στοιχείο της ενημέρωσης ήταν η αλλαγή επιπέδου επικινδυνότητας για μια σειρά από περιοχές.

Από τις 23 Οκτωβρίου οι παρακάτω περιοχές αλλάζουν επίπεδο επικινδυνότητας

Καστοριά στο επίπεδο 4, δηλαδή θα ισχύσει τοπικό λοκντάουν

Στο επίπεδο 3 παραμένουν η Θεσσαλονίκη, ηΒοιωτία, η Λάρισσα, οι Σέρρες, με την κατάσταση να είναι κρίσιμη

Τα Ιωάννινα παραμένουν στο επίπεδο 3 και θα γίνει επαναξιολόγηση το Σαββατο 24 Οκτωβρίου

Δείτε live την ενημέρωση

Δείτε Live τις έκτακτες ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για τον κορωνοϊό

Gepostet von pagenews.gr am Mittwoch, 21. Oktober 2020

Το γεγονός ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα προχωρούσε σε έκτακτες ανακοινώσεις έγινε γνωστό νωρίτερα. Συγκεκριμένα για την περίπτωση της Καστοριάς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε προαναγγείλει μετά από επίσκεψή του εκεί ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Η Καστοριά λοιπόν, από τις 23 Οκτωβρίου τίθεται σε λοκντάουν καθώς μεταπήδησε στο επίπεδο 4.

Στο επίπεδο 3 έφτασε η Θεσσαλονίκη που σημαίνει ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, ενώ μαζί της στο επίπεδο 3 βρίσκονται η Βοιωτία, οι Σέρρες και η Λάρισσα. Υπενθυμίζουμε ότι στο επίπεδο 3 βρίσκεται και η Αττική.

Αναφορικά με τα Γιάννενα δεν αλλάζουν ακόμα επίπεδο επικινδυνότητας, αλλά αυτό θα επανεξεταστεί στις 24 Οκτωβρίου.

Η σημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων αποτέλεσε σοκ, καθώς οι μολύνσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν από τα κρούσματα που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα και  πλησιάζουν  τα 1000. Ο νέος αριθμός ρεκόρ ανησυχεί τους ειδικούς, με κάποιους από αυτούς να πιέζουν για λήψη περισσότερων μέτρων, όπως είναι η καθολική χρήση μάσκας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 865 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27334, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3672 (13.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 28 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 534 θανάτους συνολικά στη χώρα. 201 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments