Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και το υπόλοιπο διευθυντήριο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και το υπόλοιπο διευθυντήριο
Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος και άλλοι 4 του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά από μια διαδικασία που εξελίχθηκε σε σίριαλ, το δικαστήριο αποφάσισε για τις αναστολές των ποινών των μελών της Χρυσής Αυγής. Πριν από λίγη ώρα η έδρα ανακοίνωσε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης θα οδηγηθεί στη φυλακή. Με λίγα λόγια όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του 2012 εκτός από τους Ελένη Ζαρούλια, Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτρη Κουκούτση και Μιχαήλ Αρβανίτη. Για τους συγκεκριμένους ισχύουν περιοριστικοί όροι απαγόρευση εξόδου και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους αναστολή δόθηκε στους Σκάλκο, Δήμου, Αντωνακόπουλο και Μαρία. Οι Δήμου και Σκάλκος έχουν καταδικαστεί για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους έχει δοθεί ελαφρυντικό. Ο Θ. Μαρίας έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών και του έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό. Αμέσως μετά η έδρα αποσύρθηκε και κάπως έτσι μετά από πέντε χρόνια ολοκληρώθηκε η ιστορικότερη δική μετά από εκείνη των συνταγματαρχών.

Θυμίζουμε ότι οι ποινές για τον ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής είναι οι εξής:

  • Νίκος Μιχαλολιάκος: κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών
  • Ηλίας Κασιδιάρης: κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών
  • Ιωάννης Λαγός: κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών
  • Γιώργος Γερμενής: κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών
  • Χρήστος Παππάς: κάθειρξη 13 ετών και 3 μηνών
  • Ηλίας Παναγιώταρος: κάθειρξη 13 ετών
  • Αρτέμης Ματθαιόπουλος: κάθειρξη 10 ετών

Αξίζει να σημειωθεί ότι τώρα θα ξεκινήσει η διαδικασία των συλλήψεων. Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ηλίας Κασιδιάρης πήγε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του για να παραδοθεί. Λίγο αργότερα το ίδιο έπραξε και ο Γιώργος Πατέλης, ο γνωστός πυρηνάρχης της Νίκαιας. Από την πλευρά του ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά την απόφαση του δικαστηρίου κατέβηκε από την οικεία του και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Σε αυτές μίλησε για “χούντα” και πρόσθεσε ότι “κάποτε κάποιοι θα ντρέπονται γι’ αυτή την απόφαση”. Θυμίζουμε ότι όλο αυτό το διάστημα οι άνθρωποι της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν…από κοντά τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στις συλλήψεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments