Ελλάδα

Αυτά είναι τα έγγραφα που απαιτούνται για μετακίνηση μετά τις 00.30 το βράδυ

Αυτά είναι τα έγγραφα που απαιτούνται για μετακίνηση μετά τις 00.30 το βράδυ
Απαγόρευση μετακίνησης μετά τις 12: Δείτε τα απαιτούμενα έγγραφα για όποιον χρειάζεται να κυκλοφορήσει μετά τα μεσάνυχτα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων από κορωνοϊό, ανακοίνωσε δύο νέα μέτρα το απόγευμα της Πέμπτης (22 Οκτωβρίου), κατά τη διάρκειά διαγγέλματός του, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού στη χώρα.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι από αύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 3 (αυξημένη επιτήρηση) και 4 (αυξημένου κινδύνου) γίνεται υποχρεωτική η μάσκα παντού και επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες από τις 00:30 έως και τις 05:00.

Ποια είναι τα έγγραφα που χρειάζονται οι πολίτες για μετακίνηση μετά τις 00.30 το βράδυ;

Από την άλλη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη στα έγγραφα που χρειάζονται οι πολίτες για να κινούνται μετά τις 00:30. Ο ίδιος διευκρίνισε πως «τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, πού εργάζεται και πού τον απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας. Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί από τις 00:30 μέχρι τις 05:00».

Το μεγάλο «στοίχημα» και για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία

Όπως τόνισε ο κος Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τον πρύτανη του ΑΠΘ, στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η σταθεροποίηση των κρουσμάτων, με προοπτική τη μείωση μέσα στο επόμενο επταήμερο της έξαρσης του κορωνοϊού είναι το μεγάλο «στοίχημα» και για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

«Από αύριο το στοίχημα είναι ένα, να γίνει ότι είναι δυνατό έτσι ώστε να παραμείνει η κατάσταση σταθερή, να μην έχουμε περαιτέρω έξαρση του ιικού φορτίου στην ευρύτερη περιοχή», εξέφρασε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός και συνέχισε: «Το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουμε και στη Θεσσαλονίκη να σταματήσουμε την επέκταση, την μετάδοση του ιού και να εξασφαλίσουμε ότι, υπό οποιεσδήποτε, συνθήκες δε θα περάσει η Θεσσαλονίκη σε ένα επόμενο στάδιο, το οποίο είναι ολέθριο. Ένα lock down είναι εξαιρετικό ολέθριο για τις οικογένειες, για τις επιχειρήσεις, για όλους εκείνους τους ανθρώπους που πασχίζουν καθημερινά να εξασφαλίσουν προς το ζην».

Για ποιες περιοχές ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας;

Το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες αφορά σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Αναλυτικότερα:

  • Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα, Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα.
  • Επίπεδο 4: Καστοριά, Κοζάνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments