Ελλάδα

ΚΥΤ ΒΙΑΛ Χίου κορωνοϊός: Αυξάνονται τα θετικά κρούσματα – Αφορούν υπαλλήλους και ωφελούμενους

ΚΥΤ ΒΙΑΛ Χίου κορωνοϊός: Αυξάνονται τα θετικά κρούσματα – Αφορούν υπαλλήλους και ωφελούμενους
ΚΥΤ ΒΙΑΛ Χίου κορωνοϊός: Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Αυξάνονται οι μολύνσεις που έχουν εντοπισθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) ΒΙΑΛ Χίου.

Πιο αναλυτικά, στα σαράντα επτά είναι τα θετικά κρούσματα, που αφορούν σε δύο υπαλλήλους και σε σαράντα πέντε ωφελούμενους τα οποία εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων κλιμακίων του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) ΒΙΑΛ Χίου.

Κατά τη διήμερη δράση τους πραγματοποίησαν 440 rapid test και την Πέμπτη (22 Οκτωβρίου) βρέθηκαν εννιά θετικά κρούσματα (ένας υπάλληλος και οχτώ ωφελούμενοι), σε 113 δείγματα, ενώ χτες Παρασκευή (23 Οκτωβρίου) βρέθηκαν θετικά 38 κρούσματα (ένας υπάλληλος και 37 ωφελούμενοι), σε 327 δείγματα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Την Παρασκευή, στην πιο πρόσφατη και τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ σχετικά με την επιδημιολογική επιτήρηση της λοίμωξης από τον κορωνοϊό, ανακοινώθηκαν 841 νέα κρούσματα του φονικού ιού στη χώρα, εκ των οποίων 76 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 29057, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

Τα 3777 (13.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11354 (39.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 31 (34.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 268 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, είχαμε, μέχρι και τη στιγμή της ανακοίνωσης, 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 559 νεκρούς συνολικά στη χώρα. 209 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αξίζει να αναφέρουμε πως από τα 841 νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) , τα 798 είναι εγχώρια κρούσματα εκ των οποίων τα 76 συνδέονται με γνωστές συρροές ενώ όπως προκύπτει και από τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, η Περιφέρεια Αττικής με 290 μολύνσεις, η Θεσσαλονίκη με 197, τα Ιωάννινα με 19, η Καστοριά με 16, η Κοζάνη με 20, η Λάρισα με 25, η Ροδόπη με 10 και οι Σέρρες με 35 είναι οι περιοχές για τις οποίες υπάρχει ανησυχία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments