Video

Αθερίδης: Ξεκίνησα το αλκοόλ στα 15 από μια κρίση πανικού

Αθερίδης: Ξεκίνησα το αλκοόλ στα 15 από μια κρίση πανικού
Αθερίδης: Ο ηθοποιός διηγήθηκε πώς ο πατέρας του τού έδωσε να πιει την πρώτη του μπύρα σε ένα ουζερί στα 15 όταν έπαθε την πρώτη κρίση πανικού.

Ο ηθοποιός μίλησε για το πρόβλημα με το αλκοόλ και τη δημοσιοποίηση της σχέσης του με τη Σμαράγδα Καρύδη.

Στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» ήταν καλεσμένος ο Θοδωρής Αθερίδης και ήταν αρκετά αποκαλυπτικός καθώς όπως φάνηκε αισθάνθηκε ιδιαίτερα οικεία με τους παρουσιαστές. Ένα από τα πρώτα πράγματα που αποκάλυψε ήταν ότι η Ρένια Λουιζίδου ήταν αυτή που τον βοήθησε να διορθώσει το θεσσαλονικιώτικο λάμδα του και να μιλάει χωρίς προφορά και μάλιστα έδειξε πώς γίνεται αυτό.

Στην πρώτη του ταινία το όνομά του ήταν γραμμένο λάθος αλλά δεν τον ένοιαξε ιδιαίτερα. «Και που έπαιξα στο σινεμά ήμουν ευτυχισμένος» είπε. Για το γεγονός ότι ήταν γυμνός αποκάλυψε ότι ο σκηνοθέτης Γιώργος Πανουσόπουλος γδύθηκε και ο ίδιος για να τους κάνει να νιώσουν άνετα και να τους κινηματογραφήσει.

«Μακάρι να μπορούσα να δουλεύω πάντα με τους ανθρώπους που έχω επιλέξει» είπε για το γεγονός ότι προτιμά να δουλεύει με τους φίλους του όπως ο Λευτέρης Ελευθερίου και η Σμαράγδα Καρύδη όμως όπως είπε δεν γίνεται πάντα. «Το κοινό θέλει αγαπημένους ηθοποιούς να τους δει και αλλιώς αναμεμειγμένους».

Μίλησε και για τη «χρυσή» εποχή της τηλεόρασης όπου οι αμοιβές ήταν υπέρογκες ακόμα και εκεί που δεν έπρεπε. «Η φούσκα είχε απλώσει παντού. Το είχαμε καταλάβει όλοι. Εγώ ανήκω σε αυτή την κατηγορία, πρόλαβα να πάρω πολλά λεφτά, θα ήμουν ικανοποιημένος ακόμα και με τα μισά. Δεν ήμουν χαζός να μην τα πάρω. Το είχα παραδεχτεί στον Σταύρο Στάγκο (σ.σ σκηνοθέτης) σε κάποια διαπραγμάτευση που γινόταν, πριν τα πάρω όπου του εξήγησα ότι δεν θα δεχτώ κι ας ήμουν ικανοποιημένος και με τα μισά».

Το «Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς»

Η σειρά με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου ήταν αυτή που απογείωσε την τηλεοπτική καριέρα του και όπως είπε πολύ φοβάται ότι πάντα θα είναι ο Θοδωρής αυτής της σειράς. «Ήταν η μεταφυσική χημεία που έχω με τη Δήμητρα γιατί πρόσφατα το κάναμε για την Cosmote και ήταν σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα κι ας έχουν περάσει 18 χρόνια».

Όπως αποκάλυψε στη σειρά «έκανα τον μπαμπά μου, την ψυχή του μπαμπά μου σε 35χρονο. Γιατί ο πατέρας μου με έκανε στα 44 του και όταν ερχόταν να με πάρει από το σχολείο ντρεπόμουνα. Με οδηγούσε ο τρόπος που γράφει η Δήμητρα. Έγραφε για έναν άνδρα σαν τον μπαμπά της. Το διαπίστωσα τώρα» είπε και εξήγησε πώς μια ατάκα που είπε του αποκάλυψε ότι και η Δήμητρα Παπαδοπούλου έγραφε τον ρόλο του Θοδωρή με βάση τον μπαμπά της.

Η απεξάρτηση από το αλκοόλ

Ο ηθοποιός όμως ήταν ιδιαίτερα περιγραφικός για το πώς από τα 15 τουν από μια κρίση πανικούν έμαθε να πίνει και πώς αποφάσισε μια μέρα να απεξαρτηθεί, μετρώντας πλέον 21 χρόνια χωρίς αλκοόλ.

Όπως είπε η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στην «Ανατομία ενός εγκλήματος» όπου έπαιξε με τον Νίκο Σεργιανόπουλο, επίσης ηθοποιό που είχε θέμα αλκοολισμού. Ο Θοδωρής επιβεβαίωσε ότι οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί ζήτησαν από τον αδικοχαμένο ηθοποιό να τον βοηθήσουν. «Δεν έπαιζε ούτε γι’ αστείο να πει ο Νίκος σε μια ομάδα “Με λένε Νίκο και είμαι αλκοολικός”. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει τέτοιο άνοιγμα ποτέ. Εμένα είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιο που μπορώ να το μοιραστώ».

«Το κλικ που με έκανε να πάω στους ΑΑ είναι όταν κατάλαβα ότι μόνος μου δεν θα τα καταφέρω, την τρίτη μέρα αποχής. Η πρώτη μέρα ήταν στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, όταν έγινε ο σεισμός. Την τρίτη μέρα νιώθω ότι θέλω να πιω και αντί να το κάνω βρήκα το τηλέφωνο των ΑΑ. Τη γυναίκα μου την έπιασαν κλάματα. Έκλεισα ραντεβού, ένας αλκοολικός που μου πήρε συνέντευξη καταλαβαίνει ότι είμαι για τα μπάζα και μου λέει “Έλα”. Κάτι που με έκανε να πω ότι πρέπει να το σταματήσω ήταν η δουλειά. Εκεί ήμουν άψογος ακόμα και όταν έπινα.

Δεν είχα εικόνα μεθύστακα. Στις ομάδες το λέμε “τοκογλύφο” το αλκοόλ, σου δίνει και όταν έρθει η ώρα να σου ζητήσει είναι πολύ δύσκολο. Έκανα ταυτόχρονα το “Η αγάπη είναι ελέφαντας” και το “Και πάλι φίλοι”. Οι δύο βοηθοί είχαν κανονίσει να μη συναντιούνται τα γυρίσματα αλλά δεν είχαν υπολογίσει ότι πρέπει να κοιμάμαι. Είχα μείνει άυπνος πολλές μέρες και κάποια στιγμή με έπιασε ένας πόνος στο γύρισμα που περνούσε μονάχα αν έπινα. Είχα ζητήσει από το σκηνοθέτη να μου δώσει 10 λεπτά και εκείνος να συνεχίσει το γύρισμα. Πηγαίνω και πίνω 4 μπύρες και με περίμενε ένα ολόκληρο συνεργείο να τελειώσω με τα προβλήματά μου. Σταμάτησα μία δουλειά. Αυτό το πράγμα με τσάκισε τόσο πολύ. Γυρνώντας στο σπίτι το λέω στη γυναίκα μου και κάνει το πιο συγκινητικό πράγμα. Την άλλη μέρα μου έβαλε στο παγουράκι με το σκωτσέζικο ύφασμα του παιδιού τεκίλα κίτρινη και μου λέει ότι πίνω τσάι. Και ήταν πολύ συγκινητικό γιατί μισεί το αλκοόλ και αυτό που φέρνει. Το παιδί μου δεν έχει τέτοια εικόνα αλκοολικού από μένα».

«Θέλω να πω ευχαριστώ στην Ελένη»

Ο ηθοποιός διηγήθηκε πώς ο πατέρας του τού έδωσε να πιει την πρώτη του μπύρα σε ένα ουζερί στα 15 όταν έπαθε την πρώτη κρίση πανικού. «Χαλάρωσα, χωρίς να το καταλάβω το είδα σαν φάρμακο, το “παντρεύτηκα”. Έπινα το πρωί μπύρες και από την ώρα που η μέρα έφευγε έπινα ουίσκι. Τότε πέφτει η κατάθλιψη. Τότε δεν αντέχεις και έπινα ένα μπουκάλι». «Τον πρώτο καιρό πήγα να ξανακυλίσω, μετά λυπάσαι τον κόπο σου» είπε. Σε ποιον θέλει να πει ευχαριστώ για τη μάχη του; «Πρώτα από όλα στον Θεό και θα πω και στην Ελένη (τη σύζυγό του)» είπε.

Η δημοσιοποίηση της σχέσης του με τη Σμαράγδα Καρύδη

Όπως είπε αφήνει το κινητό του να το ψάξει η Σμαράγδα Καρύδη γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει ακόμα και αυτά που δεν του αρέσουν.

Πώς όμως δημοσιοποιήθηκε η σχέση του με την ηθοποιό;

«Τελείως τυχαία το δημοσιοποίησα, δεν κατάλαβα ότι έγινε. Ήρθε ο Πάνος ο Ζόγκας και εκεί που μιλούσαμε εγώ δεν κατάλαβα ότι έχει αρχίσει η συνέντευξη και πήγε και το ‘γραψε. Δεν με πείραξε γιατί δεν ήταν πια κρυφό απέναντι στην Ελένη, το ήξερε. Οπότε δεν ήταν μεγάλη ζημιά. Αλλά δεν είχα πάρει απόφαση να το δημοσιοποιήσω. Έχει μια χυδαιότητα όταν λες τα προσωπικά σου. Δεν μου αρέσει οι άλλοι να ξέρουν για μένα. Είναι αισθητικό το ζήτημα. Η σχέση μας δεν άλλαξε όταν έγινε γνωστή. Πιο πριν υπήρχε λόγος που δεν το έλεγα. Για ένα διάστημα το έκρυβα, έκανα διπλή ζωή. Για πολύ μεγάλο διάστημα δεν το είχαμε δημοσιοποιήσει αλλά δεν ήταν κρυφό. Δεν αισθάνομαι άβολα αλλά άσχημα απέναντι στην πρώτη μου γυναίκα γιατί είναι κάτι που την έχει εκθέσει».

«Ήμουν ένας άνθρωπος που δεν ήθελε να χαλάσει το σπίτι του. Το έκανα»

«Καμία γυναίκα δεν έχω κυνηγήσει. Η μάνα μου με μεγάλωσε σαν βασιλιά. Δεν καταδέχομαι καμία γυναίκα εκτός από την κόρη μου να μου φερθεί πολύ χειρότερα από τη μάνα μου. Με γοήτευσε όμως η Σμαράγδα με μία ματιά. Ήμουν ένας άνθρωπος που δεν ήθελα να χαλάσω ποτέ το σπίτι μου γιατί ήμουν συγκρουσιακός. Το ‘κανα όμως. Εσύ που με κρίνεις όμως αν ερχόσουν στη θέση μου τι θα έκανες;»

Στο τέλος της συζήτησης αποκάλυψε ότι έχει κάνει μεταμόσχευση μαλλιών δύο φορές και ότι προτίθεται να κάνει και μπότοξ αν δεν του αρέσουν οι ρυτίδες του. «Δεν έβαλα μαλλιά, τους άλλαξα θέση» είπε με χιούμορ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments