Ελλάδα

Αυτό είναι το αμυντικό υπερόπλο με ακτίνες λέιζερ που αποκτά η Ελλάδα

Αυτό είναι το αμυντικό υπερόπλο με ακτίνες λέιζερ που αποκτά η Ελλάδα
Υπερόπλο Ελλάδας: Τα συστήματα αυτά που καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες αμυντικές προκλήσεις και ανάλογες απειλές.

Ένα νέο υπερόπλο αναχαίτισης πυραύλων, εκτοξεύοντας ακτίνες λέιζερ θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα η Ελλάδα. Όπως έκανε ο γνωστό ο δημοσιογράφος του OPEN Παντελής Βαλασόπουλος στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ υπήρξε μια ξεχωριστή τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ουγγαρίας.

Εκεί οι τέσσερις υπουργοί αποφάσισαν να αναπτύξουν μια ξεχωριστή υπερσύγχρονη αμυντική συνεργασία για κινητά συστήματα αεράμυνας με ακτίνες λέιζερ. Όπως αναφέρει και το ethnos.gr, τα συστήματα αυτά που καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες αμυντικές προκλήσεις και ανάλογες απειλές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ειδικοί θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογιών, για την ανάπτυξη δηλαδή ενός συστήματος συγκεντρωτικής ενέργειας ή αλλιώς ακτίνες λέιζερ.

Αυτά τα συστήματα αεράμυνας θα εντοπίζουν τους πυραύλους του εχθρού και θα τους εξολοθρεύουν, εκτοξεύοντας ακτίνες λέιζερ. Η συνεργασία αυτή των χωρών έχει και ως στόχο και τον καταμερισμό των κεφαλαίων που χρειάζονται. Η Ελλάδα θα πάρει μέρος με δικούς της ειδικούς για αυτή την τεχνολογία για να έχει και αυτή τα υπερσύγχρονα συστήματα.

Oruc Reis: «Αγγίζει» τη Ρόδο

Μια ανάσα από τη Ρόδο βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό και η συνοδεία του από πολεμικά πλοία.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 9.30 το πρωί από την περιοχή Καλλιθέα της Ρόδου. Το Oruc Reis, όπως αναφέρει το militaire.gr πλέει μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου και παρακολουθείται από πλοία του ελληνικού πολεμικού στόλου.

Δείτε την ανάρτηση στο facebook:

Κάθε του κίνηση παρακολουθείται από τον ελληνικό Στόλο, ο οποίος έχει εντολή να ακολουθεί τα τουρκικά σκάφη σε κάθε τους ενέργεια.

Δείτε την πορεία του Oruc Reis:

Είναι προφανές πως η Τουρκία δείχνει να προετοιμάζεται για μια σοβαρή πρόκληση, η οποία αν και επιχειρήθηκε αρκετές φορές από το Μάρτιο μέχρι σήμερα, δεν ολοκληρώθηκε λόγω της άμεσης, δυναμικής και αποφασιστικής αντίδρασης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο, παρά τις δυναμικές απαντήσεις που έχει πάρει η Άγκυρα από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι δεδομένο πως δεν θα υποχωρήσει και θα συνεχίσει να προκαλεί, όχι μόνο στην περιοχή του Καστελόριζου, αλλά και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου.

Τρεις νέες NAVTEX στις τις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου

Νέες NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά εξέδωσε η Τουρκία για τις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου. Οι δυο από αυτές βρίσκονται εντός τουρκικών υδάτων δίπλα στις ακτές της γειτονικής χώρας και αρκετά ανατολικά από το Καστελόριζο στην περιοχή της Φοινίκης ενώ η τρίτη βρίσκεται στις ακτές τις Αλεξανδρέττας.

Στόλτενμπεργκ: Η Αθήνα και  η Άγκυρα ακυρώνουν τις προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις

Στην ακύρωση των προγραμματισμένων στρατιωτικών ασκήσεων κατά τις ημέρες των εθνικών επετείων (28η και 29η Οκτωβρίου) προχωρούν Ελλάδα και Τουρκία, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στολεμπεργκ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η κίνηση αυτή των δυο χωρών είναι ένα «πολύ ευπρόσδεκτο βήμα» επαινώντας Αθήνα και Άγκυρα για την «ευελιξία και την εποικοδομητική τους στάση». Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ανέφερε επίσης πως στην σημερινή αλλά και στην χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι κινήσεις απεμπλοκής με την ακύρωση των ασκήσεων, μειώνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων και διευκολύνουν την προσπάθεια που γίνεται να αντιμετωπιστούν τα υποκείμενα ζητήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments