Τεχνολογία

Άσχημα τα νέα για το Netflix

Άσχημα τα νέα για το Netflix
Netflix συνδρομή: Η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία φαίνεται πως έχει πάθει «ζημιά».

Το Netflix ήταν, και παραμένει δηλαδή, ο καλύτερος «φίλος» εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο προκειμένου να χειριστούν την καραντίνα καθώς και όλα όσα συμβαίνουν λόγω του κορωνοϊού.

Με ένα κουμπί και μόνο ο κάθε χρήστης μπορεί να έχει στη διάθεσή του πληθώρα ταινιών καθώς και σειρών. Άλλωστε, λόγω των περασμένων μηνών σε καραντίνα τόσο ο χώρος του κινηματογράφου όσο και του θεάματος γενικότερα, βίωσαν πολλά με τις συνέπειες να είναι τρομακτικές. Το Netflix όμως, κατάφερε να προσφέρει μεγάλη γκάμα ταινιών και σειρών, οι οποίες κράτησαν παρέα στους θεατές στην περίοδο της καραντίνας.

Πρόβλημα με τους νέους συνδρομητές

Να αναφέρουμε πως η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία εισήλθε στη βιομηχανία παραγωγής περιεχομένου το 2013, ξεκινώντας από την πρώτη της σειρά, «House of Cards». Έχει επεκτείνει πλέον, σημαντικά την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών από τότε, προσφέροντας περιεχόμενο με την επωνυμία «Netflix Original» μέσω της online βιβλιοθήκης ταινιών και τηλεόρασης. Η Netflix κυκλοφόρησε περίπου 126 πρωτότυπες σειρές ή ταινίες το 2016, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο δίκτυο ή καλωδιακό κανάλι.

Από την άλλη, παρότι η streaming πλατφόρμα αποτέλεσε τον «βασιλιά» της εποχής του κορωνοϊού, τους τελευταίους μήνες άρχισε να προβληματίζεται, δεδομένου ότι ο αριθμός των συνδρομητών ξεκίνησε την ελεύθερη πτώση. Πιο συγκεκριμένα, αν και το Netflix είχε καταφέρει να αυξήσει τις συνδρομές του με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, θεωρώντας, έτσι, τόσο τα στελέχη της πλατφόρμας, όσο και οι θεατές, πως είναι και η επικρατέστερη παγκοσμίως, το κλίμα ενθουσιασμού άρχισε να ξεθωριάζει, όταν τα νούμερα έδειξαν μεγάλη πτώση στους νέους συνδρομητές.

Η παρουσία των Disney+ και HBO Max έχει κάνει «ζημιά» στο Netflix

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται πως σημείωσε τα χαμηλότερα κέρδη τετραετίας, με 2,2 νέους συνδρομητές σε παγκόσμια κλίμακα. Και παρά το γεγονός πως φαντάζει μεγάλος αριθμός, είναι αρκετά μικρότερος από τα 3,4 εκατομμύρια που είχαν προβλεφθεί, αλλά και από τον στόχο της Wall Street. «Οι εγχώριοι συνδρομητές ήταν περίπου σταθεροί, αντανακλώντας την τάση κορεσμού στις ΗΠΑ. Με δεδομένο πως η εγχώρια αύξηση των συνδρομητών επιβραδύνεται, η αύξηση των εσόδων είναι πιθανό να προέλθει από την αύξηση των τιμών», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ροζ Μπένες, ο αναλυτής του φαινομένου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά το γεγονός πως Disney+ και HBO Max δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν τους αριθμούς του Netflix, η παρουσία τους έχει κάνει «ζημιά». Σημαντική είναι και η επανέναρξη των παγκόσμιων αθλητικών γεγονότων που είχαν σταματήσει λόγω κορωνοϊού. Οι θεατές των αθλητικών θεαμάτων στράφηκαν στις ταινίες και τις σειρές του Netflix την περίοδο του εγκλεισμού, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι η προτίμηση αυτή θα συνεχιστεί μόλις ανακοινωθεί ότι όλα αρχίζουν να λειτουργούν ξανά το ίδιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments