Διεθνή

Ερντογάν: Κάντε μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα – Ο Μακρόν ενθαρρύνει φασιστικές επιθέσεις

Ερντογάν: Κάντε μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα – Ο Μακρόν ενθαρρύνει φασιστικές επιθέσεις
Ερντογάν: Σε νέες δηλώσεις κατά του Γάλλου προέδρου και της χώρας του προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες δηλώσεις κατά του Εμανουέλ Μακρόν και της Γαλλίας. Ο Ερντογάν κάλεσε τον τουρκικό λαό να κάνει μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα, ενώ ανέφερε ότι ο Γάλλος πρόεδρος ενθαρρύνει φασιστικές επιθέσεις. Η ανταλλαγή επιθετικών δηλώσεων συνεχίζεται τις τελευταίες 48 ώρες και κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν θα αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Θυμίζουμε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο Γάλλος ομόλογος του χρειάζεται… ψυχολόγο και «άναψε» νέες φωτιές. Οι σκληρές δηλώσεις του Ερντογάν συνεχίστηκαν και χθες την ώρα που ο Γάλλος πρέσβης στην Άγκυρα επέστρεφε στο Παρίσι.  Σήμερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας συνέχισε τις εμπρηστικές δηλώσεις, καλώντας μάλιστα τον λαό του να μποϊκοτάρει τα γαλλικά προϊόντα. «Μην αγοράζετε γαλλικά προϊόντα», είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι «ο Μακρόν ενθαρρύνει τις φασιστικές επιθέσεις κατά των μουσουλμάνων».Ο Ερντογάν πρόσθεσε στη συνέχεια: «Είναι δύσκολο να είσαι μουσουλμάνος στη Δύση… Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει να αρχίσουν να μιλούν για την ισλαμοφοβία».

Έπειτα, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: «Ο ισλαμικός κόσμος διανύει μία επίπονη και δύσκολη περίοδο. Στη δική μας θρησκεία, το να είσαι χριστιανός δεν είναι έγκλημα. Τον φροντίζουμε. Όπως προστατεύουμε και τους Εβραίους. Αν υπάρχει βία κατά των χριστιανών στη Γαλλία, ας τους προστατεύσουμε. Οι εργασιακοί χώροι μουσουλμάνων, τα σπίτια τους, τα σχολεία τους, δέχονται επιθέσεις από φασιστικές ομάδες σχεδόν καθημερινά. Καλώ τον λαό μου από αυτό το βήμα. Μην αγοράσετε ποτέ γαλλικά προϊόντα. Αυτές οι επιθέσεις άρχισαν με την ενθάρρυνση του ηγέτη της Γαλλίας».

«Βέλη» κατά του Ερντογάν από τον Μισέλ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έριξε τα «βέλη» του προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αφορμή αποτέλεσε η γενικότερη προκλητική στάση που κρατά ο ίδιος και η κυβέρνησή του με τις κινήσεις του αλλά και η κόντρα του με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Έτσι, μέσω του διαδικτύου, ο Σαρλ Μισέλ καταφέρθηκε κατά της Τουρκίας, γράφοντας πως «Αντί για θετική ατζέντα, η Τουρκία επιλέγει προκλήσεις, μονομερείς ενέργειες στη Μεσόγειο και τώρα τις προσβολές. Είναι απαράδεκτο. Σεβασμός στην Ευρώπη και στα κράτη μέλη της».

Δείτε την ανάρτηση Μισέλ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments