Διεθνή

Τόμας Όπερμαν: Πέθανε ξαφνικά ο αντιπρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου

Τόμας Όπερμαν: Πέθανε ξαφνικά ο αντιπρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου
Τόμας Όπερμαν: Συγκλονισμένος είναι ο πολιτικός κόσμος στη Γερμανία από τον ξαφνικό θάνατο του αντιπροέδρου της Bundestag, που κατέρρευσε στον τηλεοπτικό αέρα.

Έφυγε από τη ζωή ο Γερμανός πολιτικός Τόμας Όπερμαν, συγκλονίζοντας τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Ο 66χρονος σοσιαλδημοκράτης βουλευτής του SPD και αντιπρόεδρος της Bundestag, κατέρρευσε ξαφνικά την Κυριακή 25 Οκτωβρίου το βράδυ, την ώρα που βρισκόταν στον τηλεοπτικό αέρα του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με το κανάλι να ανακοινώνει αργότερα τον θάνατό του.

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου είναι άμεσες. Η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ δήλωσε «σοκαρισμένη και θλιμμένη». «Τον εκτιμούσα για πολλά χρόνια ως έναν αξιόπιστο και έντιμο εταίρο στον μεγάλο συνασπισμό. Ως αντιπρόεδρος της Bundestag υπηρέτησε εξαιρετικά το Κοινοβούλιό μας σε ταραχώδεις εποχές», δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια του θανάτου του. Στενοί συνεργάτες του και συνάδελφοί του στους Σοσιαλδημοκράτες εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον αδόκητο χαμό του σημαίνοντος Γερμανού πολιτικού.

Από την πλευρά του SPD, ο αρχηγός Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς έκανε λόγο για «ισχυρό σοκ» και εξέφρασε την «βαθιά οδύνη» του. «Σοκαρισμένος» δήλωσε και ο Αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς και πρόσθεσε ότι «η χώρα έχασε έναν έμπειρο πολιτικό, η Bundestag έναν εξαιρετικό Αντιπρόεδρο και τo SPD έναν παθιασμένο και αγωνιστικό σύντροφο».

«Ήσουν ένας υπέροχος δημοκράτης κι ένας πολύ καλός άνθρωπος», επισημαίνει από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Άλτμαγερ.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χέιλ εξέφρασε την θλίψη του με μήνυμά του στο Twitter: «Τα νέα για τον ξαφνικό θάνατο του συναδέλφου και συντρόφου μου Τόμας Όπερμαν με γεμίζουν με βαθιά θλίψη. Ο Τόμας εργάστηκε για τη χώρα μας και τη σοσιαλδημοκρατία με πάθος και κατανόηση».

Ο Όπερμαν ήταν μέλος του SPD από το 1980 και αντιπρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής από το 2017. Πριν από αυτό, είχε διατελέσει κοινοβουλευτικός διευθυντής για δέκα χρόνια και αργότερα πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD. Στα τέλη Αυγούστου του 2020, ανακοίνωσε ότι το 2021 δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές της Bundestag, για πρώτη φορά μετά το 2005.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments