Ελλάδα

Πολύγυρος κορωνοϊός: Κρούσματα του ιού στον Δήμο

Πολύγυρος κορωνοϊός: Κρούσματα του ιού στον Δήμο
Πολύγυρος κορωνοϊός: Τι δήλωσε ο δήμαρχος που έριξε τα «βέλη» του και κατά της Πολιτικής Προστασίας.

Τουλάχιστον δύο είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στον δήμο Πολυγύρου. Ωστόσο, ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, μιλώντας στο GRTimes.gr, αναφέρει ότι «δεν έχουμε καμία πληροφόρηση ότι υπάρχουν υπάλληλοι συμπτωματικοί στον κορωνοϊό, ούτε από τον ΕΟΔΥ, ούτε από το νοσοκομείο.

Αυτή τη στιγμή, γνωρίζουμε για δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, του αντιδημάρχου Πολυγύρου, Χρήστου Βορδού, και της προϊσταμένης του τμήματος Προσωπικού, κ. Βαγιωνά. Είναι αυτό για το οποίο διαμαρτυρόμαστε οι δήμαρχοι, ότι δηλαδή τα μαθαίνουμε πάντα τελευταίοι. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την πολιτική προστασία. Δεν μπορώ να κάνω επίσημες ανακοινώσεις, όταν δεν έχω στα χέρια μου στοιχεία και αποτελέσματα».

Η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση μάσκας, καθώς και οι τακτικές απολυμάνσεις είναι από τα μέτρα που τηρούνται αυστηρά, επισημαίνει ο κ. Ζωγράφος. «Την Παρασκευή το πρωί έχουμε συνεννοηθεί με τον διοικητή του νοσοκομείου, να υποβληθούν σε τεστ του κορωνοϊού όλοι οι υπάλληλοι του δήμου. Προσωπικά δεν έχω κάνει κάποιο τεστ» λέει ο κ. Ζωγράφος και προσθέτει: «Γιατί να κάνω; Δεν έχω κάποιο πρόβλημα».

Σε σχέση με το αν πρόκειται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, ο δήμαρχος Πολυγύρου απαντάει, ότι το πρωτόκολλο προς το παρόν, δεν προβλέπει κάτι καινούριο. «Αν υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού και οι εντολές αλλάξουν, μπορεί να κλείσει και το δημαρχείο» λέει.

«Ο Πολύγυρος έχει πρωτογενή τομέα και αυτή την εποχή μαζεύουν ελιές. Ο κ. Βορδός είχε και εξωτερικές δουλειές, δεν μπορείς να ξέρεις από που κόλλησε τον κορωνοϊό. Μπορεί να κολλήσει ο οποιοσδήποτε» επισημαίνει.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος, σήμερα το απόγευμα, επικοινώνησε με τον κ. Βορδό, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι είναι από τη πρώτη στιγμή σε καραντίνα στο σπίτι του και ότι είναι απύρετος. «Του ευχόμαστε να έχει γρήγορη ανάρρωση και να μην υπάρξει πρόβλημα» καταλήγει.

Κρούσματα και στα Μουδανιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου σάιτ, φέρεται να υπάρχουν ακόμα τρία κρούσματα στον ΟΑΕΔ Μουδανιών. Ο δημοτικός σύμβουλος στον Πολύγυρο και εργαζόμενος στον ΟΑΕΔ, Γιώργος Καλλιμάνης, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας, με προσωπική του ανάρτηση στο Facebook, ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Σχετικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα του κ. Καλλίμανη, ο δήμαρχος Πολυγύρου, αναφέρει ότι, το δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και δεν υπάρχει ανησυχία για εξάπλωση του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments