Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Αυξάνεται η λίστα των θυμάτων – Κατέληξε άνδρας στη Λάρισα

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Αυξάνεται η λίστα των θυμάτων – Κατέληξε άνδρας στη Λάρισα
Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Ένας 65χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έφυγε από τη ζωή ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών του κορωνοϊού στους 616.

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θανάτων από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ακόμα ένας συμπολίτης μας που είχε βρεθεί θετικός στον ιό, έχασε τη “μάχη”. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 65χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά 616 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα μας από τη νόσο COVID-19.

Θυμίζουμε ότι χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.211 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 35 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους 35.510.”Ανακοινώνουμε 1.211 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 35.510, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

  • 4.043 (11.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 12.843 (36.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 114 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 284 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ”.

Εφιαλτική εκτίμηση του Γώγου για 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο:

Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, , σε πρόσφατες δηλώσεις του, εκτίμησε πως μέχρι το Σαββατοκύριακο υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε “έκρηξη” κρουσμάτων από τον . Ο γνωστός καθηγητής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA», σημείωσε επίσης ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένος και να τηρεί τα μέτρα προκειμένου να παραμείνει η κατάσταση διαχειρίσιμη. «Ελπίζουμε να πέσουν τα κρούσματα αλλά η δυναμική της αύξησης μάς δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανώς θα έχουμε ακόμα περισσότερα, για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δούμε το θέμα πιο αποφασιστικά», σημείωσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, ο κος Γώγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε έως και 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο την ώρα που μια από τις περιοχές που πλήττεται βαρύτατα είναι η , όπου η κατάσταση στην πόλη δεν είναι καλή. Τα εκατοντάδες κρούσματα πιέζουν το σύστημα υγείας, καθώς η Θεσσαλονίκη αποτελεί κέντρο αναφοράς σχετικά με τον κορωνοϊό για τη Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments