Ελλάδα

Κορωνοϊός Λάρισα: Κρούσματα σε δύο ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές της πόλης

Κορωνοϊός Λάρισα: Κρούσματα σε δύο ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές της πόλης
Κορωνοϊός Λάρισα: Συναγερμός έχει σημάνει στη Λάρισα, καθώς επιβεβαιώθηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε δύο ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές.

Ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Λάρισας και στις αρχές, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί πολλά θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε δύο ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές της πόλης. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που επικαλείται το larissanet.gr, πρόκειται για 20 μολύνσεις. Στη μία περίπτωση ο αριθμός των νοσούντων έχει φτάσει τους 15, και πρόκειται για 7 εργαζόμενους και 8 τρόφιμους και στη δεύτερη περίπτωση τους 5, με 1 εργαζόμενο και 4 τρόφιμους, να είναι θετικοί στον ιό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έως τώρα τα κρούσματα σε εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Λάρισας φτάνουν τα 10, ενώ έχει εντοπιστεί κρούσμα και σε αθλήτρια.

Υπενθυμίζεται πως η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας βρίσκεται στη λίστα με τις περιοχές της χώρας, που από σήμερα στις 06:00 το πρωί άλλαξαν επίπεδο συναγερμού. Συγκεκριμένα οι Περιφερειακές Ενότητες της  και  πέρασαν στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 – αυξημένου κινδύνου. Ακόμη, στο «πορτοκαλί», δηλαδή επίπεδο 3 – αυξημένης επιτήρησης ανέβηκαν οι Περιφερειακές Ενότητες: Δράμας, , Ημαθίας,  , Πιερίας και , ενώ στο «κίτρινο», επίπεδο 2 – επιτήρησης πέρασαν οι Περιφερειακές Ενότητες, Αρκαδίας και Μεσσηνίας. 

«Η αντιμετώπιση και του δεύτερου κύματος της πανδημίας απαιτεί ετοιμότητα, απαιτεί επαγρύπνηση, απαιτεί άμεσα αντανακλαστικά. Ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που τα δεδομένα διαφοροποιούνται διαρκώς και τα κρούσματα αυξάνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα, είναι απαραίτητο και η στρατηγική μας να προσαρμόζεται αντίστοιχα. Για αυτό και υιοθετούμε δυναμικά μέτρα και κάθε μέρα -ακόμα και αυτή τη στιγμή- αξιολογούμε τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν στη χώρα μας, αλλά και στην  και ολόκληρο τον κόσμο.

Η απόφαση να ανέβουν επίπεδο συναγερμού η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη βασίζεται στα δεδομένα, στις μετρήσεις και τα κριτήρια που αφορούν στην αξιολόγηση της κατάστασης των τελευταίων ημερών, τα οποία επιβάλλουν να τεθούν οι περιοχές αυτές στο επίπεδο 4 – αυξημένου συναγερμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1.955 κρούσματα και 4.399 στενές επαφές, που βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει ανέβει τις τελευταίες μέρες σε 35,2 έτη. Την ίδια στιγμή στη Λάρισα έχουμε αυτή τη στιγμή 343 ενεργά κρούσματα με μέση ηλικία τα 37 έτη και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 721 στενές επαφές. Τέλος, στη Ροδόπη έχουμε 217 ενεργά κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη, ενώ οι στενές επαφές των κρουσμάτων που έχουν προκύψει από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης είναι 488″ ανέφερε χαρακτηριστικά χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, , κατά την έκτακτη ενημέρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments