Ελλάδα

Σεισμός Σάμος: Φόβοι μέχρι και για Τσουνάμι – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής

Σεισμός Σάμος: Φόβοι μέχρι και για Τσουνάμι – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής
Σεισμός Σάμος: Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους μέχρι και για τσουνάμι, ενώ το 112 έχει ήδη ειδοποιήσει του κατοίκους σχετικά.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Νησί της Σάμου. Ο ισχυρός σεισμός σε θαλάσσιο σημείο έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Για τη συγκεκριμένη σεισμική δόνηση μίλησε και ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προειδοποίησε για την πιθανότητα μικρού τσουνάμι. «Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Το επίκεντρό του ήταν στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Σάμου και Τουρκίας. Υπάρχει ένα υποθαλάσσιο ρήγμα. Κάθε σεισμική δόνηση μας βάζει σε σκέψεις. Ως φαινόμενο, εκ των πραγμάτων μας ανησυχεί» τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Μάλιστα, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής για υψηλό κυματισμό, τονίζοντας πως θα πρέπει να αποφευχθεί η παραμονή κοντά σε παράκτιες περιοχές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετές ζημιές στο νησί της Σάμου. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από το βήμα της Βουλής μέσω του Άδωνι Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε: “ας ευχηθούμε να μην έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Η πρώτη ενημέρωση που έχω από την κυβέρνηση είναι πως υπάρχουν αρκετές ζημιές σε σπίτια”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments