Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Αλληλεγγύη προς τον γαλλικό λαό, η Ευρώπη δεν θα υποχωρήσει»

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Αλληλεγγύη προς τον γαλλικό λαό, η Ευρώπη δεν θα υποχωρήσει»
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Μήνυμα συμπαράστασης και υποστήριξης προς τον γαλλικό λαό, που δοκιμάζεται μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Νίκαια και Αβινιόν, έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την αλληλεγγύη της στον γαλλικό λαό για την τρομοκρατική επίθεση της Νίκαιας, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τριών αθώων ανθρώπων, εξέφρασε με ανάρτησή της στα social media η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Συγκεκριμένα, η κ. Σακελλαροπούλου έγραψε στο Twitter: «Όλη η αλληλεγγύη μου προς τον γαλλικό λαό και τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια. Οι κοινές μας αξίες διακυβεύονται. Η Ευρώπη δεν θα υποχωρήσει στον θρησκευτικό φανατισμό και τη μισαλλοδοξία».

Δείτε την ανάρτησή της:

Τι συνέβη χθες στη Γαλλία:

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Πέμπτης, όταν ένας άνδρας ο οποίος κρατούσε μαχαίρι εξαπέλυσε επίθεση μέσα σε εκκλησία της . Ο δράστης λίγο αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε ότι ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ».

Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης της έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία. Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου μέσα στην εκκλησία, ήταν ο νεωκόρος της. Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 40, μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, αλλά κατάφερε να διαφύγει και να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της. Ο δράστης ονομάζεται Μπραχίμ και είναι περίπου 25 ετών. Έδρασε μόνος του, ενώ η αστυνομία τού πήρε δακτυλικά αποτυπώματα για να διαπιστώσει αν βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία.

Πέρα από αυτή την επίθεση, η Γαλλία είχε να αντιμετωπίσει και ένα ακόμη αιματηρό περιστατικό καθώς αστυνομικοί σκότωσαν έναν άνδρα στην Αβινιόν, ο οποίος απείλησε περαστικούς με μαχαίρι και φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ», σύμφωνα με ό,τι μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1. Η χώρα, μετά από αυτά τα γεγονότα, αύξησε το επίπεδο συναγερμού στα εδάφη της στο ανώτατο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ.

Από το σημείο του δυστυχήματος στη Νίκαια ο Εμμανουέλ Μακρόν τόνισε: «Στη Γαλλία δεν υπάρχει παρά μία κοινότητα, αυτή είναι η εθνική. Να πω σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα της θρησκείας τους, είτε πιστεύουν είτε όχι, πως πρέπει αυτή τη στιγμή να ενωθούμε. Ξέρω πως όλοι είναι βαθιά σοκαρισμένοι και μπερδεμένοι. Καλώ στην ενότητα όλων. Αυτό είναι το μήνυμα που ήρθα να δώσω στη Νίκαια. Ξέρω πόσα έχει περάσει η πόλη και αυτή η περιφέρεια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments