Ελλάδα

Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα και ταξί με τα νέα μέτρα

Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα και ταξί με τα νέα μέτρα
Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Τι άλλαξε στον αριθμό των επιβατών σε αυτοκίνητα και ταξί σύμφωνα με τα νέα περιοριστικά μέτρα.
Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Τι άλλαξε στον αριθμό των επιβατών σε αυτοκίνητα και ταξί σύμφωνα με τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς αλλάζουν τα άτομα που επιτρέπονται ανά αυτοκίνητο, αλλά και τα άτομα που επιτρέπονται στα ταξί.

Ο υφυπουργός παρουσίασε και τις αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη, με την επικράτεια να χωρίζεται πλέον σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις. Συγκεκριμένα, στο Επίπεδο Α Α εντάσσονται οι «πράσινες» και «κίτρινες» περιοχές και σε ζώνη αυξημένου κινδύνου Β, δηλαδή στο Επίπεδο Β εντάσσονται οι «πορτοκαλί» και οι «κόκκινες» περιοχές.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς η χωρητικότητα μειώνεται στο 65% σε όλη την Ελλάδα. Στο επίπεδο Β επιτρέπεται μόνο ένα άτομο στο ταξί και μέχρι τρία άτομα στα Ι.Χ. (εξαιρούνται οικογένειες). Μέχρι σήμερα στην Αττική μπορούσαν να είναι 4 άτομα ανά ΙΧ.

Τι προβλέπεται για τις συναθροίσεις

Σε ότι αφορά τις συναθροίσεις στο επίπεδο Α μπορεί να μετέχουν 50 άτομα με απόσταση 1,5 μέτρων. Στο επίπεδο Β προβλέπεται αναστολή δημόσιων συναθροίσεων στο πλαίσιο συνταγματικών προβλέψεων. Στο επίπεδο Β προβλέπονται στις λειτουργίες μέχρι εννέα άτομα.

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε πλήρη εξέλιξη», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων όταν ανακοίνωσε από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα για την αντιθμετώπιση της πανδημίας στη χώρα. «Οι γοργοί ρυθμοί ροής των δεδομένων επιβάλλουν να δράσουμε σήμερα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα», είπε χαρακτηριστικά.

Ποια είναι τα μέτρα που θα ισχύουν σε όλη την επικράτεια

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας, παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «η μάσκα είναι το καλύτερο μέσο προστασίας που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή. Είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο». Η επιβίβαση σε μέσο μαζικής μεταφοράς δεν επιτρέπεται χωρίς χρήση μάσκας.
  • Περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ. σε όλη τη χώρα, προκειμένου, όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Του μέτρου εξαιρούνται όσοι μετακινούνται για εργασία και για λόγους υγείας.
  • Τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να προστατεύεται η υγεία αλλά να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.
  • Τηλεκπαίδευση σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με εξαίρεση τις κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων.
  • Σε όλη τη χώρα επίσης αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε όλες τις δομές πρόνοιας.
  • Σε όλη τη χώρα μένουν ανοιχτά το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, τα σχολεία, οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments