Αθλητισμός

Μάντσεστερ Σίτι – Ολυμπιακός: Θα κάνουν rotation οι «πολίτες»

Μάντσεστερ Σίτι – Ολυμπιακός: Θα κάνουν rotation οι «πολίτες»
Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός: Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα ξεκουράσει παίκτες στο ματς με τους «ερυθρόλευκους» αφού έπειτα ακολουθεί το ματς με τη Λίβερπουλ για την Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να περάσει με νίκη από την έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 1-0, αλλά οι «πολίτες» χρειάζονται rotation. Την ανάγκη ξεκούρασης ορισμένων παικτών παραδέχθηκε ο ίδιος ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Καταλανός τεχνικός σκέφτεται να δώσει την ευκαιρία και σε άλλους παίκτες να αγωνιστούν, ειδικά στην άμυνα όπου οι Ντίας και Λαπόρτ αγωνίζονται σε συνεχή ματς, ενώ ο δεύτερος είχε και τραυματισμό.

Προφανώς, ο Πεπ θέλει να έχει ετοιμοπόλεμους τους βασικούς εν όψει της επόμενης Κυριακής για το μεγάλο ντέρμπι με τη Λίβερπουλστην Premier League. «Ντίας και Λαπόρτ παίζουν συνεχώς στα τελευταία ματς και τα πηγαίνουν εξαιρετικά. Ο πρώτος έχει προσαρμοστεί πολύ καλά, μας δίνει προσωπικότητα και ποιότητα στην άμυνα. Πέρσι δυσκολευτήκαμε πολύ να βρούμε ένα αμυντικό δίδυμο με συνέπεια και έπρεπε να κάνουμε πολλές αλλαγές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την παρουσία τους, αλλά απέναντι στον Ολυμπιακό θα πρέπει να σκεφτώ να κάνω κάποιες αλλαγές στην ομάδα. Είναι πολλά τα παιχνίδια, πέντε μέσα σε 16 μέρες», ανέφερε ο Καταλανός τεχνικός.

Τι έγινε στον αγώνα με τη Σέφιλντ

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά κατάφερε να επικρατήσει 1-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για την 7η αγωνιστική της Premier League, όπως αναφέρει το sport24.gr.

Το «χρυσό» γκολ των «πολιτών» σημείωσε ο Κάιλ Γουόκερ στο 28ο λεπτό με όμορφο συρτό σουτ, σε μία αναμέτρηση με ελάχιστες καλές στιγμές. Στον αντίποδα, η Σέφιλντ παραμένει χωρίς νίκη ύστερα από επτά αγωνιστικές, δείχνοντας πως θα δώσει μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Το πρώτο διάστημα του αγώνα ήταν αναγνωριστικό, με τη Σίτι να έχει τον έλεγχο, δίχως να απειλεί με αξιώσεις την εστία των γηπεδούχων. Η πρώτη αξιόλογη φάση ήρθε στο 8ο λεπτό, με τον Ράμσντεϊλ να αρνείται το γκολ σε κοντινή κεφαλιά του Φεράν Τόρες, που λειτούργησε ως 9άρι ελλείψει των Σέρχιο Αγκουέρο και Γκαμπριέλ Ζεζούς.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, έχοντας άλλη μία καλή στιγμή στο 23ο λεπτό, με τον Ράμσντεϊλ να λέει και πάλι «όχι» σε κοντινή προβολή, ενώ στο μεσοδιάστημα ο γκολκίπερ της Σέφιλντ απέκρουσε εντυπωσιακά κι ένα μακρινό σουτ του Ρόντρι. Εν τέλει, η πίεση των «πολιτών» απέφερε καρπούς στο 28ο λεπτό, με τον Κάιλ Γουόκερ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με συρτό σουτ που κατέληξε στη δεξιά γωνία του Ράμσντεϊλ για το 0-1.

Η Σέφιλντ ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ η εκτέλεση φάουλ του Ντερ Μπρόινε στο 34′ και η κεφαλιά του Τόρες τρία λεπτά αργότερα δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για τους φιλοξενούμενους.,

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Σίτι διατήρησε τα ηνία και είχε δύο καλές στιγμές με τους Ντε Μπρόινε (55′) και Μαχρέζ (58′), ενώ στον αντίποδα η Σέφιλντ ανέβασε την απόδοσή της μετά το 70ό λεπτό, όταν σε διάστημα δύο λεπτών είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τους Λούνστραμ (70′) και Μπρούστερ (71′). Στα τελευταία λεπτά, οι αλλαγές επηρέασαν το ρυθμό, ο οποίος έπεσε αισθητά, με τη Σίτι να διαχειρίζεται το υπέρ της προβάδισμα και να φεύγει με τη νίκη από το «Bramall Lane».

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Κρις Γουάιλντερ): Ραμσντέιλ, Μπάλντοκ, Μπάσαμ, Ίγκαν, Στίβενς, Λόουι (82′ ΜακΓκόλντρικ), Αμπαντού (65′ Νόργουντ), Μπεργκ, Όσμπορν (55′ Λούντστραμ), Μακμπέρνι, Μπρούστερ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο, Τόρες (81′ Φόντεν), Μαχρέζ (85′ Γκιουντογάν), Στέρλινγκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments