Ελλάδα

Κορωνοϊός συμπτώματα: Συγκλονίζει με την περιγραφή του ασθενής – «Είναι ένα πράγμα που σε τρώει από μέσα»

Κορωνοϊός συμπτώματα: Συγκλονίζει με την περιγραφή του ασθενής – «Είναι ένα πράγμα που σε τρώει από μέσα»
Κορωνοϊός συμπτώματα: Ασθενής που νόσησε από τον ιό συγκλόνισε με την περιγραφή του και τόνισε ότι μίλησε για να καταλάβουν όλοι τον κίνδυνο.

«Είναι ένα πράγμα που σε τρώει από μέσα», αναφέρει ασθενής που νόσησε από τον κορωνοϊό, ενώ τονίζει ότι είναι εξοργιστικό που κάποιοι ακόμα λένε ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει. Σημείωσε ότι βγήκε να μιλήσει για να καταλάβουν όλοι τον κίνδυνο από την πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γιάννης Πιτσιώρας περιέγραψε την εμπειρία του μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη: «Έμεινα 12 μέρες στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Αρχικά είχα πολύ υψηλό πυρετό, έκανα τεστ, βγήκε θετικό και μετά πήρα τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ. Η εμπειρία ήταν εντυπωσιακή. Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από το προσωπικό του νοσοκομείου και τον επαγγελματισμό του ΕΟΔΥ».

Για αυτούς που υποτιμούν τον κίνδυνο της πανδημίας, ο κ. Πιτσιώρας τόνισε: «Όποιος “πυροβολεί” αυτή τη διαδικασία δεν ξέρει τι του γίνεται. Ο ιός είναι περίεργος, επιτίθεται στο αναπνευστικό. Ανέπτυξα πνευμονία και έχω τεράστια εξάντληση. Δεν ξέρω πως το κόλλησα, ύπουλο πράγμα. Έστω και μια μικρή στιγμή απροσεξίας μπορεί να σε οδηγήσει εδώ που βρέθηκα. Είναι ένα πράγμα που σε τρώει από μέσα».

«Δεν υπάρχει πιο αδυσώπητη ισότητα από τον μακρύ βραδινό ήχο των αναπνευστήρων στις κλινικές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιώρας τονίζοντας ότι δεν είναι μια γρίπη ο κορωνοϊός.

Δείτε το βίντεο

Να θυμίσουμε ότι στη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων. Η ανακοίνωση ανέφερε: «Σήμερα ανακοινώνουμε 2056 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 39251, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες. 4112 (10.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13278 (33.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 135 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 291 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 626 θανάτους συνολικά στη χώρα. 238 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments