Ελλάδα

Συγκεντρώσεις Νέο Ηράκλειο: Απαγορεύτηκαν από την Αστυνομία

Συγκεντρώσεις Νέο Ηράκλειο: Απαγορεύτηκαν από την Αστυνομία
Συγκεντρώσεις Νέο Ηράκλειο: Μέλη του κόμματος του Κασιδιάρη καλούν σε συγκέντρωση για την επέτειο δολοφονίας δύο μελών της Χρυσής Αυγής, ενώ αντιφασιστικές οργανώσεις είχαν καλέσει σε αντισυγκέντρωση.

Οι συγκεντρώσεις που είχαν ανακοινωθεί για σήμερα Κυριακή στο Νέο Ηράκλειο απαγορεύτηκαν με αποφάσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής. Αρχικά μέλη του κόμματος του φυλακισμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη κάλεσαν σε συγκέντρωση με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη, το 2013.

Στη συνέχεια, υπήρξαν καλέσματα αντιφασιστικών οργανώσεων και εντιεξουσιαστών απέναντι στη συγκέντρωση των μελών του κόμματος Κασιδιάρη. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Με αποφάσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής απαγορεύεται η πραγματοποίηση των ακόλουθων αυριανών (01-11-2020) δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων: Την 16:00 ώρα στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο μελών της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου» και την ίδια ώρα (16:00) επί της Λ. Ηρακλείου 420 στο Ν. Ηράκλειο μελών του κόμματος «Έλληνες για την πατρίδα» και ακολούθως πορεία με τελικό προορισμό το νεκροταφείο Ηρακλείου.

Οι παραπάνω απαγορεύσεις αποφασίστηκαν επειδή επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ενώ απειλείται σοβαρά και η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση των δυο (2) συναθροίσεων».

Διαδήλωση στις 4 το απόγευμα στον ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής καλεί και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Την 1/11 οι φασίστες προσπαθούν για ακόμη μια φορά να εμφανιστούν στη γειτονιά μας. Το μόρφωμα του Κασιδιαρη καλεί στη φιέστα τους στον χώρο των πρώην “γραφείων” της Χρυσής Αυγής στη Λ. Ηρακλείου.

Τρεις βδομάδες μετά την καταδίκη των νεοναζί ως εγκληματική οργάνωση και λίγες μόλις ημέρες αφότου οδηγήθηκε στη φυλακή η ηγεσία και η πλειονότητα των μελών ταγμάτων εφόδου που καταδικάστηκαν, έχουν το θράσος να προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο του θύματος.

Όπως αποδείχθηκε περίτρανα στην διάρκειας 5,5 χρόνων δίκη τους, οι ναζί δεν είναι θύματα! Είναι δολοφόνοι! Το αντιφασιστικό κίνημα προειδοποίησε έγκαιρα και σθεναρά για τη φασιστική απειλή και δεν άφησε στην πραγματικότητα τη Χρυσή Αυγή να νομιμοποιηθεί ποτέ. Έτσι έκλεισαν τα “γραφεία”-ορμητήρια των ναζί στο Νέο Ηράκλειο, καθώς και σχεδόν όλα τα γραφεία τους σε όλη την Ελλάδα, έτσι αποκαλύφθηκαν τα εγκλήματά τους, έτσι πετάχτηκαν έξω από τη Βουλή. Και με αυτόν τον τρόπο το αντιφασιστικό κίνημα εξασφάλισε την επικύρωση της απομόνωσής τους και από τη δικαστική απόφαση και τη φυλάκιση των δολοφόνων ναζί.

Όμως η μάχη ενάντια στον φασισμό δεν έχει τελειώσει. Ο καπιταλισμός στην πιο βαθιά του κρίση παράγει ακόμη περισσότερη ανισότητα, φτώχεια, πολέμους, ρατσισμό. Η κυβέρνηση της ΝΔ στρώνει ξανά τον δρόμο: με στρατόπεδα συγκέντρωσης που προσπαθεί να τα κάνει κλειστά, πόλεμο σε βάρος των προσφύγων στα σύνορα και τις θάλασσες με εκατοντάδες νεκρούς, ρατσιστική ρητορική και αντιμεταναστευτικούς νόμους, αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος των μεταναστών. Η φασιστική απειλή συνεχίζει να υπάρχει. Η εργατική τάξη, που γέμισε αισιοδοξία από αυτή την ιστορική νίκη απέναντι στο σχέδιο των ταγμάτων εφόδου, δεν εφησυχάζει. Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή ούτε στα ζόμπι της Χρυσής Αυγής, ούτε σε επίδοξους μιμητές τους. Όχι στη φιέστα των ναζί δολοφόνων! Η θέση τους είναι στη φυλακή! Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments