Αθλητισμός

ΕΟΚ κορωνοϊός: Αναστέλλονται όλες οι διοργανώσεις έως τη λήξη των νέων μέτρων

ΕΟΚ κορωνοϊός: Αναστέλλονται όλες οι διοργανώσεις έως τη λήξη των νέων μέτρων
ΕΟΚ κορωνοϊός: Αναλυτικά τι ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Ανακοινώθηκε σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, η αναστολή όλων των διοργανώσεων, πρωταθλημάτων και κυπέλλων, που διεξάγονται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συνεδρίασε εκτάκτως με θέμα την κατάσταση που δημιουργείται στον αθλητισμό, ύστερα από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ έχει ως εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 2/11 με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης που δημιουργείται στον χώρο του αθλητισμού μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Με βασικό δεδομένο την απαγόρευση εισόδου στα κλειστά γυμναστήρια και συνυπολογίζοντας τον περιορισμό των μετακινήσεων αλλά και τα διαρκώς αυξανόμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ομάδες, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των διοργανώσεων που τελούνται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ, πρωταθλημάτων και κυπέλλων, μέχρι την λήξη των μέτρων αυτών».

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ο αθλητισμός από αύριο και για έναν μήνα θα λειτουργεί ως εξής:

Στο επίπεδο Α’ (στις κίτρινες περιοχές) προβλέπονται:

  • Προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές και
  • Μείωση στο 75% του μέγιστου αριθμού των αθλουμένων ανά εγκατάσταση.
  • Επίσης, ισχύουν οι εξειδικευμένες Οδηγίες και Υγειονομικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στο επίπεδο Β’ (δηλαδή στις κόκκινες περιοχές) προβλέπεται:

  • Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας.
  • Επιτρέπεται η ατομική άσκηση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή).
  • Επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις και σε συγκεκριμένα αθλήματα όπως αντισφαίριση, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα), κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα), κανόε καγιάκ (με μονομελές πλήρωμα), θαλάσσιο σκι, στίβος, κολύμβηση (σε ανοιχτή μόνο θάλασσα), ποδηλασία, γκολφ, ιππασία και μηχανοκίνητος αθλητισμός.
  • Επιτρέπεται, επίσης, η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), καθώς και ευρωπαϊκών αγώνων (Champions League & Europa League) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της FIFA και της FIBA.

Νίκος Χαρδαλιάς: «Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι αναγκαία για να προφυλάξουμε το ύψιστο αγαθό που δεν είναι άλλο από την ανθρώπινη ζωή»

Κατά την ανακοίνωση των μέτρων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, , τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία χωρίς δισταγμούς και εκπτώσεις. «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή στη μάχη που δίνουμε όλοι μας καθημερινά για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας ο στόχος μας, η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι μία: να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία, να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Και στην προσπάθειά μας αυτή, δεν επιτρέπονται δισταγμοί και εκπτώσεις.

Τα μέτρα που λαμβάνουμε μπορεί να φαντάζουν δύσκολα, είναι όμως αναγκαία για να προφυλάξουμε το ύψιστο αγαθό που δεν είναι άλλο από την ανθρώπινη ζωή. Για μια ακόμα φορά δρούμε προληπτικά, έγκαιρα, όπως απαιτούν οι περιστάσεις. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη πρόκληση, με μια πρόκληση, όμως, που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία. Για αυτό και ζητάμε τη συνεργασία όλων. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους για πιστή, απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων. Γιατί μόνο έτσι θα αποδώσουν.

Μόνο έτσι θα επαναλάβουμε αυτά που καταφέραμε και στην πρώτη φάση της πανδημίας, ώστε να μπορέσουμε το Δεκέμβριο να ζήσουμε σε ένα διαφορετικό, ομαλότερο περιβάλλον. Το επαναλαμβάνω: οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η συνεργασία όλων μας είναι απολύτως απαραίτητη. Σε αυτή τη δοκιμασία είμαστε όλοι μαζί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments