Διεθνή

Αγγλία λοκντάουν: Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ [vid]

Αγγλία λοκντάουν: Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ [vid]
Αγγλία λοκντάουν: Πανικός στους καταναλωτές λίγο πριν την καραντίνα. Επιδρομές στα σούπερ μάρκετ. Ουρές και άδεια ράφια οι εικόνες που έρχονται λίγο πριν το δεύτερο λοκντάουν.

Εικόνες Απριλίου ζει ξανά η Αγγλία λίγο πριν το δεύτερο λοκντάουν. Οι καταναλωτές σχηματίζουν ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ, αδειάζοντας τα ράφια από είδη πρώτης ανάγκης. Στο Twitter το hashtag #panic buying έκανε θραύση όλη μέρα χθες με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν αγανακτισμένοι την «εγωιστική», όπως κατήγγειλαν, συμπεριφορά συμπολιτών τους.

Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ έκαναν οι Βρετανοί το Σαββατοκύριακο στην Αγγλία προτού τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο lockdown.

Μετά τις ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον για τα μέτρα που θα ισχύσουν για τουλάχιστον έναν μήνα από την προσεχή Πέμπτη πανικόβλητοι καταναλωτές σχημάτισαν ουρές έξω από καταστήματα τροφίμων και σουπερμάρκετ αδειάζοντας τα ράφια από είδη πρώτης ανάγκης.

https://twitter.com/i/status/1322947455055503361

Ζυμαρικά, κονσέρβες, τρόφιμα μακράς διαρκείας, ψωμί, γάλα και χαρτιά υγείας εξαφανίστηκαν στην κυριολεξία, ενώ οι εικόνες με τα «ξεχειλισμένα» καρότσια θύμισαν έντονα εκείνες του πρώτου lockdown στη Βρετανία. Στο Λονδίνο, σε κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ η αναμονή για διανομή κατ’ οίκον φτάνει μέχρι και τον Δεκέμβριο.

#Panic buying

Οι αλυσίδες καταστημάτων απηύθυναν έκκληση στους καταναλωτές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στα ψώνια τους και να σκεφτούν και τους συμπολίτες τους, που χρειάζονται και εκείνοι είδη πρώτης ανάγκης, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να στοκάρουν προϊόντα στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα στην Αγγλία, τα καταστήματα τροφίμων, τα σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα ακόμη καταστήματα λιανικής που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ θα κατεβάσουν ρολά τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι παμπ και άλλες μη απαραίτητες επιχειρήσεις.

Τέλος οι μπύρες για τους Βρετανούς

Παμπ και εστιατόρια ενδέχεται κλείνουν για πολλές εβδομάδες, γεγονός που θα επιφέρει ένα νέο σκληρό πλήγμα στον τομέα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, οι επιστημονικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού τον προτρέπουν να ενεργήσει γρήγορα ώστε να αναχαιτιστεί τώρα η εξάπλωση της πανδημίας και να μπορέσουν οι Βρετανοί να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Ένα εκατομμύριο κρούσματα

Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19. «Μεταξύ της 31ης Ιανουαρίου και της 31ης Οκτωβρίου 2020 καταγράφηκαν 1.011.660 επιβεβαιωμένα κρούσματα», ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments