Διεθνή

Εκλογές στην Αμερική 2020: Σύμβουλος του Τραμπ δηλώνει ότι θα αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα «αν είναι άδικο»

Εκλογές στην Αμερική 2020: Σύμβουλος του Τραμπ δηλώνει ότι θα αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα «αν είναι άδικο»
Εκλογές στην Αμερική 2020: Ο Χρήστος Μαραφάτσος, σύμβουλος προεκλογικής καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου υποστηρίζει ότι θα αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα αν είναι «κάτι άδικο».

Άρχισαν τα όργανα… Ο σύμβουλος προεκλογικής καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Χρήστος Μαραφάτσος υποστηρίζει ότι θα αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα αν είναι «κάτι άδικο». Αυτό τόνισε, χαρακτηριστικά, στο MEGA.

Ο συγκεκριμένος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου δικαιολόγησε αυτή την στάση αφού δήλωσε ότι η πανδημία του κορωνοϊού δημιουργεί συνθήκες, οι οποίες σε άλλες περιπτώσεις δεν θα ίσχυαν, όπως η καταμέτρηση ψήφων και μετά το πέρας της ψηφοφορίας.

«Την 3η Νοεμβρίου κανονικά θα είχαμε αποτέλεσμα. Ατυχώς, λόγω της περίστασης αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει». Ο κ. Μαραφάτσος τόνισε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι έτοιμοι να αμφισβητήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών, «αν αυτά δεν είναι δίκαια». «Μας ενδιαφέρει μια δίκαια εκλογική αναμέτρηση. Αν είναι κάτι άδικο, φυσικά θα υπάρξει αμφισβήτηση», κατέληξε ο Χρήστος Μαραφάτσος.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών πρέπει να ανακοινωθούν την ημέρα της διαδικασίας, ενώ γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να μην καταστεί εφικτό λόγω της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών με την επιστολική ψήφο. Θυμίζουμε ότι περίπου 100 εκατομμύρια ψηφοφόροι είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία πριν από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου. Άλλωστε, και όλες οι εικόνες από τα διεθνή ΜΜΕ παρουσιάζουν μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία αφού σε πολλές περιπτώσεις δημιουργήθηκαν ουρές ψηφοφόρων.

Θυμίζουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει ως επικίνδυνη την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επιτρέψει την παράταση της καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων στην Πενσιλβάνια, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να προκαλέσει βίαια επεισόδια.

Το Twitter και το Facebook χαρακτήρισαν «παραπλανητική», την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου που ισχυρίζεται ότι η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων με τρεις ημέρες παράταση στην Πενσιλβάνια θα οδηγήσουν σε «αχαλίνωτη εκλογική απάτη».

Ένα από τα μηνύματα Τραμπ στους υποστηριχτές του

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments