Διεθνή

Επίθεση στη Βιέννη: Πληροφορίες ότι ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος

Επίθεση στη Βιέννη: Πληροφορίες ότι ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος
Επίθεση στη Βιέννη: Σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς πρακτορείου Reuters την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βιέννη φαίνεται πως ήταν έργο του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τους τέσσερις και τους είκοσι τραυματίες. Το διεθνές πρακτορείο επικαλείται δήλωση της οργάνωσης στο Telegram. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και πριν από λίγα χρόνια συχνές ήταν οι επιθέσεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, για τις οποίες το Ισλαμικό Κράτος αναλάμβανε την ευθύνη.

Στις 16 οι συλλήψεις

Δύο νεαροί Ελβετοί, ηλικίας 18 και 24 ετών, συνελήφθησαν σήμερα στο Βίντερτουρ, κοντά στη Ζυρίχη, στη βόρεια Ελβετία, στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Από τις έρευνες της αστυνομίας κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν οι Ελβετοί υπήκοοι, ηλικίας 18 και 24 ετών. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο Βίντερτουρ το απόγευμα της Τρίτης, σε συντονισμό με τις αυστριακές αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία τhου καντονιού της Ζυρίχης.

«Η πιθανή σχέση των δύο συλληφθέντων με τον φερόμενο δράστη των επιθέσεων είναι το αντικείμενο των ερευνών που είναι σε εξέλιξη από τις αρμόδιες αρχές», πρόσθεσε. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, η αυστριακή αστυνομία είχε προχωρήσει σε 14 συλλήψεις ατόμων συνδεόμενα με τον βασικό ύποπτο στην επίθεση της Βιέννης.

Ένας 20χρονος Αυστριακός υπήκοος με καταγωγή από την Βόρεια Μακεδονία είναι ο βασικός ύποπτος για την επίθεση που άφησε 4 νεκρούς και 22 τραυματίες. Ο ύποπτος ξεγέλασε το πρόγραμμα αποριζοσπατικοποίησης και έδωσε την εντύπωση ότι είχε ενταχθεί, ενώ έκανε το ακριβώς αντίθετο, δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Κουρτς

Από τους πρώτους, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας επικοινώνησε με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αυστριακό λαό για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη. Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: «Σοκαρισμένος από τις τρομερές επιθέσεις στη Βιέννη. Έχω μεταφέρει στον Σ. Κουρτς την πλήρη αλληλεγγύη μας. Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στη Βιέννη και τις αρχές που ασχολούνται με την κατάσταση. Οι καρδιές μας, είναι με τα θύματα και τους αγαπημένους τους. Η Ευρώπη είναι ενωμένη ενάντια στην τρομοκρατία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments