Ελλάδα

Διαδικτυακή κόντρα Δερμιτζάκη – Κυρανάκη για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Διαδικτυακή κόντρα Δερμιτζάκη – Κυρανάκη για το εμβόλιο του κορωνοϊού
Ο γνωστός καθηγητής απάντησε στους ισχυρισμούς του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Ο κορωνοϊός μπήκε στις ζωές μας πριν από μερικούς μήνες και όπως όλα δείχνουν θα μείνει για πολλά χρόνια. Το σημαντικότερο σε αυτή τη μάχη είναι να βρεθεί ένα εμβόλιο που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της. Ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι τόσο απλό καθώς η κυκλοφορία ενός εμβολίου δεν αρκεί. Θα πρέπει να είναι αποτελεσματικό και επίσης να είναι ασφαλές για τους πολίτες που θα το κάνουν. Όλες οι μεγάλες δυνάμεις έχουν μπει στο “παιχνίδι” και έχουν ανακοινώσει ότι κινούνται για τη δημιουργία εμβολίου.

Το θέμα του εμβολίου ήταν αρκετό για να ξεκινήσει μια αντιπαράθεση ανάμεσα στον Κώστα Κυρανάκη και τον Μανώλη Δερμιτζάκη. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από το ξεκίνημα τους. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Μια φράση του για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ήταν αρκετή για να ξεκινήσει μια μεγάλη κουβέντα. Σύμφωνα με τον γνωστό πολιτικό το εμβόλιο “έχει καθυστερήσει υπερβολικά”, γι’ αυτό και η επιστημονική κοινότητα “έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων”.

Η αντίδραση του Δερμιτζάκη

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο Kontra: “Εμείς από την αρχή της πανδημίας ακούμε τους επιστήμονες. Το αν αυτό που λένε οι επιστήμονες είναι σωστό ή λάθος θα το εκτιμήσουμε στο τέλος της πανδημίας που ελπίζω αυτό το τέλος να είναι πάρα πολύ σύντομα και επιτέλους να βγει αυτό το εμβόλιο, το οποίο έχω πει πολλές φορές, θεωρώ ότι η επιστημονική κοινότητα έχει καθυστερήσει υπερβολικά και έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων”.

Αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε πολλά σχόλια στα Social Media. Ένας από αυτούς που σχολίασε τα όσα υποστήριξε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο γνωστός καθηγητής, Μανώλης Δερμιτζάκης. Συγκεκριμένα τόνισε ότι ο κύριος Κυρανάκης θα πρέπει να προσέχει τι λέει καθώς είναι ένας άνθρωπος με δημόσιο λόγο. Παράλληλα τόνισε ότι είναι διαθέσιμος όποτε το θελήσει να του εξηγήσει τη διαδικασία για την κυκλοφορία ενός εμβολίου.

Η ανάρτηση του Μανώλη Δερμιτζάκη: “Κύριε Κυρανακη, θα ήταν συνετό, ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και ως δημόσιο πρόσωπο, να είστε πολύ προσεκτικός στο τι λέτε δημοσίως και πώς ερμηνεύετε τα επιστημονικά στοιχεία. Είμαι στη διάθεσή σας να σας εξηγήσω τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για ΤΑ εμβόλια”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments