Διεθνή

Εκλογές Αμερικη 2020: Αν ο Μπάιντεν κρατήσει Νεβάδα και Μίσιγκαν, τότε εκλέγεται πρόεδρος

Εκλογές Αμερικη 2020: Αν ο Μπάιντεν κρατήσει Νεβάδα και Μίσιγκαν, τότε εκλέγεται πρόεδρος
Εκλογές Αμερική 2020: Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου μπορεί να πει ότι αν κρατήσει τις δύο αυτές πολιτείες, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τις υπόλοιπες και θα εκλεγεί πρόεδρος.

Το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ συνεχίζεται, αλλά φαίνεται ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει αποκτήσει μια διαδρομή προς τη νίκη, έστω κι αν ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με μηνύσεις, προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο και συνεχίζει να τουιτάρει για νοθεία στις εκλογές. Στις 22:30 ώρα Ελλάδας, η εικόνα για τους εκλέκτορες είναι η εξής: Μπάιντεν 248 – Τραμπ 214. Να θυμίσουμε ότι χρειάζονται 270 εκλέκτορες για την εκλογή προέδρου. Επίσης, σε λίγη ώρα αναμένεται μήνυμα από τον Μπάιντεν προς τον αμερικάνικο λαό.

Με βάση τα αποτελέσματα μέχρι τώρα αν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κρατήσει το προβάδισμα σε Μίσιγκαν (16 εκλέκτορες) και Νεβάδα (6 εκλέκτορες) φτάνει στον πολυπόθητο αριθμό 270 και δεν χρειάζεται να περιμένει το αποτέλεσμα άλλων πολιτειών. Η εικόνα από τον χάρτη που παρουσιάζει το Associated Press:

Η τελευταία σημαντική εξέλιξη ήταν ότι ο Μπάιντεν «καθάρισε» το Γουισκόνσιν. Σύμφωνα, πάλι, με το Associated Press, ο Μπάιντεν συγκέντρωσε το 49,6% των ψήφων ή αλλιώς 1.630.396 σε απόλυτο αριθμό. Από την άλλη πλευρά, ο νυν πρόεδρος έλαβε 48,9% σε ποσοστό ή 1.630.396 σε απόλυτο αριθμό ψήφων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να αναρτά tweets για τις εκλογές όπου διαμαρτύρεται για την επιστολική ψήφο με διάφορους τρόπους. Για την Πενσιλβάνια γράφει ότι κερδίζει με διαφορά αλλά ανακοινώθηκε ότι απομένουν εκατομμύρια ψήφοι να μετρηθούν. Προφανώς, λόγω της επιστολικής ψήφου για την οποία «γκρινιάζει» συνεχώς. Δείτε την ανάρτησή του για την Πενσιλβάνια που όλοι τη θεωρούσαν swing state (δηλαδή αμφίρροπη πολιτεία):

Εν τω μεταξύ, μαζικά email στέλνει το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του, καλώντας τους να υπερασπιστούν τον Αμερικανό πρόεδρο στην προσπάθεια των Δημοκρατικών να «κλέψουν» τις εκλογές. Όπως ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός της ομογένειας στη Νέα Υόρκη HellasFm, στα mail των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανού προέδρου έχουν φτάσει μηνύματα για την στήριξη στον Αμερικανό πρόεδρο. Τι πυροδοτεί αυτό; Την προσπάθεια ψηφοφόρων του Τραμπ να σταματήσουν τις καταμετρήσεις. Δείτε εικόνα από ένα εκλογικό κέντρο στις ΗΠΑ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments