Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Στο Βερολίνο σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών – Συνάντηση με τον Μάας

Νίκος Δένδιας: Στο Βερολίνο σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών – Συνάντηση με τον Μάας
Νίκος Δένδιας: Στη Γερμανία θα μεταβεί σήμερα ο Νίκος Δένδιας, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τον ομόλογό του και την ηγεσία της Ομοσπονδιακής Βουλής.

Στο Βερολίνο θα μεταβεί σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα συναντηθεί με την ηγεσία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής και με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας.  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αρχικά, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και στη συνέχεια από την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής, Κλαούντια Ροθ.

Επίσης, ο υπουργός θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, και θα συναντηθεί με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής.

Τέλος, ο υπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, Γκίντερ Κρίχμπαουμ. Στις συναντήσεις αναμένεται να συζητηθούν θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη γερμανική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και άλλα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ελληνική αντι-Navtex με αφορμή την παράνομη τουρκική ΝΑ της Ρόδου:

Σημειώνεται, πως το ταξίδι αυτό πραγματοποιείται την ώρα που είναι τεταμένες οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Μάλιστα, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, ο σταθμός του Ηρακλείου στην Κρήτη της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex με αφορμή τη νέα παράνομη τουρκική Navtex για έρευνες του Oruc Reis νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Η ελληνική Navtex σημείωνε ότι η τουρκική Navtex αφορά σε «παράνομη και μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα», σε περιοχή που «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα». Επίσης, καλούσε τους ναυτιλλομένους να αγνοήσουν την τουρκική Navtex τονίζοντας ότι ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού έχει την αρμοδιότητα να εκδίδει μηνύματα Navtex στη συγκεκριμένη περιοχή.

Νωρίτερα, ο σταθμός της υδρογραφικής υπηρεσίας της Αττάλειας είχε εκδώσει αναγγελία για έρευνες του Oruc Reis και συνοδευτικών του πλοίων σε θαλάσσια περιοχή 16 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από τη Ρόδο και 50 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο. «Δυστυχώς η Τουρκία με την έκδοση νέας παράνομης Navtex για την περίοδο 1-14 Νοεμβρίου, με την οποία δεσμεύει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας προκειμένου να διεξάγει παράνομες σεισμικές έρευνες, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι συνεχίζει να αγνοεί τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments