Ελλάδα

Κορωνοϊός Βύρωνας: Κρούσμα στον 7ο Παιδικό Σταθμό

Κορωνοϊός Βύρωνας: Κρούσμα στον 7ο Παιδικό Σταθμό
Κορωνοϊός Βύρωνας: Εργαζόμενος του συγκεκριμένου σταθμού νοσεί από την Covid-19.

Ένας εργαζόμενος του 7ου Παιδικού Σταθμού στον Βύρωνα προσβλήθηκε από κορωνοϊό με αποτέλεσμα ο σταθμός να κλείσει για δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα vyronasnews, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βύρωνα, σύμφωνα και με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, αποφάσισε:

  • Να κλείσει ο Παιδικός σταθμός για 14 ημέρες (έως και την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου)
  • Να γίνει απολύμανση, τόσο στο χώρο του Παιδικού σταθμού, όσο και στο σχολικό λεωφορείο που μεταφέρει τα παιδιά (πραγματοποιήθηκε ήδη)
  • Να γίνουν δωρεάν προληπτικά τεστ για Covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους, μέσω της υφιστάμενης σύμβασης του Δήμου Βύρωνα με διαγνωστικό κέντρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, οι γονείς καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην παρακολούθηση των παιδιών (συχνή θερμομέτρηση κτλ.), προκειμένου να εντοπίσουν έγκαιρα τυχόν ανησυχητικά συμπτώματα για κορωνοϊό. Αν τα παιδιά εμφανίσουν συμπτώματα της ασθένειας, οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον παιδίατρο τους ή με τον Παιδίατρο των Παιδικών Σταθμών μέσω του τηλεφώνου: 210-7608460.

Θυμίζουμε ότι τα κρούσματα σήμερα εκτοξεύτηκαν στα 2917, ενώ 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Άλλοι 187 είναι διασωληνωμένοι. Κι όλα αυτά λίγο πριν το locldown που ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσει το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί για όλη τη χώρα.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 2917 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 49807, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες.

4303 (8.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14879 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 187 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 43 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 310 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 29 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 702 θανάτους συνολικά στη χώρα. 275 (39.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Να τονίσουμε ότι σήμερα στην Αττική εντοπίστηκαν 588 νέα κρούσματα του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments