Ελλάδα

Κορωνοϊός νέα μέτρα: Χιλιάδες κόσμος στα μαγαζιά λίγες ώρες πριν το lockdown

Κορωνοϊός νέα μέτρα: Χιλιάδες κόσμος στα μαγαζιά λίγες ώρες πριν το lockdown
Κορωνοϊός νέα μέτρα: Αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί σε καταστήματα λίγο πριν το κλείσιμο των καταστημάτων.

Στις έξι το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει το δεύτερο lockdown στη χώρα μας. Με τη δεύτερη καραντίνα έρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και το κλείσιμο σχεδόν όλων των καταστημάτων. Αυτό οδήγησε σήμερα αρκετούς πολίτες σε μαγαζιά και σε τράπεζες. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες με τις μεγάλες ουρές έξω από τις επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος δεν έχει συγκεντρωθεί μόνο σε καταστήματα λιανικού εμπορείου, αλλά και σε επιχειρήσεις που θα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά και κατά τη διάρκεια του Lockdown.

Παράλληλα, πολλοί σπεύδουν σε καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη, αλλά και στην οδό Ερμού. Αρκετοί ήταν και εκείνοι που μετέβησαν σε κομμωτήρια, τα οποία θα λειτουργούν έως την Κυριακή. Στους δρόμους, αυξημένη είναι η κίνηση στην άνοδο της Λεωφόρου Κηφισού (κυρίως από Λένορμαν μέχρι Αχαρνών), στη Μεσογείων, στα δύο ρεύματα της Βασ. Σοφίας και της Βασ. Κωνσταντίνου, στη Βασ. Αμαλίας, αλλά και στους δρόμους γύρω από το Λιμάνι του Πειραιά. Δεν είναι επίσης λίγοι εκείνοι οι οποίοι σπεύδουν εκτός του λεκανοπεδίου, είτε με τα οχήματα, είτε με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ποια καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά

Σημειώνεται ότι στον κλάδο του εμπορίου και υπηρεσιών, ανοιχτές για όλο το διάστημα του νέου lockdown θα είναι οι ακόλουθες επιχειρήσεις:

 • Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία, μίνι μάρκετ κ.λπ.). Τα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργούν με το κανονικό τους ωράριο και όχι με διευρυμένο. Ωστόσο, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ και τα υπόλοιπα καταστήματα τροφίμων από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.
 • Καταστήματα οπτικών και καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.
 • Καταστήματα πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών.
 • Επιχειρήσεις ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.)
 • Καθαριστήρια.
 • Περίπτερα. Θα επιτρέπεται μάλιστα η λειτουργία τους σε 24ωρη βάση. Φαρμακεία.
 • Πρατήρια καυσίμων.
 • Καταστήματα πώλησης ειδών για ζώα συντροφιάς (Pet Shops).
 • Υπηρεσίες υγείας, καθώς και κτηνιατρικές υπηρεσίες.
 • Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ, δηλαδή δεν μπορούν να αποτελούν αυτές τον λόγο μετακίνησης.
 • Οι λαϊκές αγορές θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων σε αυτές (παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές), ενώ οι πάγκοι πρέπει να έχουν απόσταση 5 μέτρων μεταξύ τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments