Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Συναγερμός με παιδιά έως 12 ετών – Νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Συναγερμός με παιδιά έως 12 ετών – Νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Πρόκειται για παιδιά που έχουν νοσήσει από τον ιό αλλά η κατάστασή τους είναι καλή.

Παιδιά, ηλικίας από δύο μηνών έως δώδεκα ετών, νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται σε κλινικές Covid-19 περισσότερα από 100 άτομα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 η κατάσταση των παιδιών είναι καλή και το ένα από αυτά έχει παρουσιάσει πνευμονία, χωρίς όμως να εμπνέει ανησυχία στους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του. Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο Ιπποκράτειο αποτελεί κέντρο αναφοράς για παιδιά που νοσούν από κορωνοϊό, ενώ κανένα από τα παιδιά δεν νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

«Κορυφαία προτεραιότητα η προστασία και η ασφάλεια»

«Η αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού είναι επιβεβλημένη», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο Thessaloniki Summit, και υπογράμμισε ότι προτεραιότητα σε αυτή τη φάση πρέπει να είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. «Η κορυφαία εθνική προτεραιότητα είναι η υγεία», είπε ο περιφερειάρχης και περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, όπου, όπως είπε, «τα περιθώρια είναι πλέον οριακά».

Σημείωσε, δε, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέχει ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που εξυπηρετεί τους πολίτες διαδικτυακά, επεκτείνει την τηλεργασία, ενώ «δίνει τη μάχη σε όλα τα μέτωπα, στην πρώτη γραμμή και στην υγεία και στην οικονομία». Ανέφερε ακόμη ότι η Περιφέρεια κατευθύνει, από ευρωπαϊκούς πόρους, ογδόντα εκατομμύρια ευρώ στην υποστήριξη του ΕΣΥ και στη στήριξη της τοπικής οικονομίας, ενώ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση την εκπόνηση ενός σχεδίου «διάσωσης της οικονομίας», ένα πακέτο ελαφρύνσεων φορολογικών ασφαλιστικών, μέτρων, κινήτρων και πόρων για αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments